tv tip 01/1 – the street

THE STREET – DRAMASERIE VAN DAVID BLAIR EN TERRY MCDONOUGH – BBC- DONDERDAG 22U

Wanneer u vanavond kijkt kan u nog twee afleveringen meepikken van de tweede reeks (de eerste werd vorig jaar uitgezonden) van een schitterende dramaserie naar een scenario van Jimmy Mc Govern.

Elke aflevering vertelt over een dramatische wending in het leven van een aantal bewoners in dezelfde straat. Op de één of andere manier zijn ze aan elkaar gelinkt en als een rode draad verschijnen de straatbewoners in het leven van het hoofdpersonage van dienst. Gewone mensen met gewone besognes, maar die door een (on)gewone gebeurtenis hun leven ineens een wending zien nemen.

Een man die de plaats inneemt van zijn tweelingbroer omdat dit hem de enige ontsnapping lijkt uit zijn ellendige leven. Een moeder die haar zoon beschermt die een taxi-chauffeur in elkaar geslagen heeft. Een postbode die in de steek gelaten wordt door zijn vrouw en zich niets meer waard voelt. Een oude schoolliefde die opduikt en een leven overhoop gooit bij weer een andere man.

Tragisch en dramatisch, aangrijpend en ontroerend. En met een optimistische noot. Niet altijd met een happy end maar wel met een hoopvolle boodschap. Een serie die blijft plakken.

Winnaar van de BAFTA TV award 2007 (beste dramareeks) met topacteurs zoals Timothy Spall en Jim Broadbent

Advertenties

2 reacties

  1. Lang geleden dat ik nog zo van mijn sokken geblazen ben door een tv-serie. De laatste aflevering uit de tweede reeks was overdonderend. Visionair toen ze gemaakt werd. Een schreeuw om begrip. Om medeleven. Over pijn, verdriet en rouw. Het HVT-proces, scholieren die kleuters iets aandoen in UK, Luna, jongerenrechtzaken. Moeders voor moeders. Alles in één aflevering. Schitterende TV, verplicht kijkvoer voor een betere samenleving.
    (Alleen twee minuten te lang.)
    Heeft nog iemand dit gezien? Ik wil “sharen”!!

    Met schitterende muziek.. (herinnert u zich deze nog?)

    (mijn excuses voor een versie met een tekstbalkje maar vond geen andere..)

  2. […] De beste tv van 20o7 hebben we gehad, qua tv-moment niet meer te overtreffen wat mij betreft. In een andere categorie, namelijk rustige en rustgevende tv, valt de het jaarlijks weerkerend taalfeest, het groot dictee. Niet wereldschokkend, niet belangrijk, maar gewoon aangenaam. Al was het maar voor Martine Tanghe. […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s