dvd tip 02/1 – pane e tulipane

PANE E TULIPANI – SILVIO SOLDINI – ITALIË 2000

Het moet niet altijd zwaarmoedig zijn. Deze keer een luchtig maar heerlijk niemendalletje, helemaal in de sfeer van Kerst maar zonder sneeuw en kerstbomen, onder het motto: “Het leven is geestiger tussen prettig gestoorde mensen.” Vrede op aarde voor alle mensen van goede wil.

Tijdens een toeristische busexcursie wordt Rosalba, een huismoeder uit Pescara, per ongeluk in een wegrestaurant achtergelaten. In plaats van te wachten tot haar echtgenoot haar terug komt halen, besluit ze om alleen terug naar huis te gaan. Ze stapt in een auto richting Venetië, een voor haar onbekende stad. Hier begint haar avontuur. Haar echtgenoot stuurt Constantino, een van zijn werknemers met een zwak voor thrillers, op pad om Rosalba te zoeken. Ondertussen begint Rosalba echter aan een nieuw leven. Ze vindt werk bij een oude anarchistische bloemist, ze trekt in bij Fernando, een ietwat naïeve kelner uit Ijsland, en ze raakt bevriend met buurvrouw Grazia, een schoonheidsspecialiste en masseuse. Wanneer Constantino haar na vele avonturen eindelijk op het spoor is, komt ook hij in een situatie terecht, die hij niet had kunnen voorspellen… (bron: http://www.cinebel.be)

Anderhalf uur wegdromen in het gezelschap van lichtontvlambare, passionele en onschadelijke anarchistische Italianen met een goed hart; anderhalve uur chaos en onzin, maar ook kwetsbaarheid, warmte en tederheid. Te bekijken vanonder het obligate winterdekentje bij een knetterend haardvuur met de nodige sentimentele ingesteldheid. En ik verklap niets wanneer ik u vertel dat, geheel in de lijn van de verwachtigen, er een onvermijdelijke goede afloop is. Prachtige beelden van de Dogenstad, als één grote toeristische publiciteitsfolder, maar dat kan ik alleen maar toejuichen! En met verfrissend acteerwerk. (Tip: zonder ondertiteling wordt het nog beter!)

(mijn excuses voor de storende drops in het filmpje, het was het enig wat ik vond op youtube, hou het toch minstens 30″ vol want dan wordt u getrakteerd op ware romantiek!)

Advertenties

Plaats een reactie

Nog geen reacties

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s