vrouw met drie dingen

WIE NAAST HET STOKJE GRIJPT, VALT

Tekstjes schrijven, anders niks. Dat ging ik doen. En alle neveneffecten van “bloggen” ging ik aan mij laten passeren. Maar. Een stokje toegeworpen door één van mijn oudste blogbezoekers/lezers, dat kan ik niet afslaan. En toegegeven, het eerste stokje zou op een onverzettelijke “njet” gestoten hebben. Met dit kan ik uit de voeten. Muziek. Blunders. Dat past bij me.

DRIE BANDS OF ARTIESTEN DIE JE DIT JAAR HEBT LEREN KENNEN

Ik heb een zeer uiteenlopende muzieksmaak. Een aantal artiesten/bands zijn al op andere blogs vernoemd bij het doorgeven van de stokjes. We kunnen niet heen om Amy Winehouse (gehoord op Radio1), Kate Nash (getipt door Het grote verlangen), Beirut (alle mogelijke media). De eerste stoort niet en mag ik graag horen wanneer ze op de radio komt, maar een cd zal ik me er niet van aanschaffen. De twee andere heb ik in huis maar Kate heeft me bij nader inzien niet echt van mijn sokken geblazen. Beirut zal een blijver in mijn cd-collectie zijn denk ik. Nog vele andere nieuwe namen zijn de revue gepasseerd maar daarvan zijn er me weinig bijgebleven.

Drie dus:

 1. Eén fenomenale uitschieter in het najaar: YEASAYER
  Een collega die mijn liefde voor muziek kent, kwam me begin november (meen ik) enthousiast medelen dat hij het optreden van het jaar meegemaakt had in de “Charlatan” in Gent. Ik moest absoluut luisteren. Hij had een cd, maar die gaf nog niet half weer hoe het optreden geweest was, zei hij. Hij bezwoer dat we nog veel van deze groep zouden horen. Deze zouden het maken. En hij had gelijk, ook ik was meteen verkocht. Nog niet veel van te vinden op youtube, nog geen cd’s gezien in de fnac. Ik heb voorlopig (en tegen mijn principes) een copietje tot de échte cd in de winkel ligt (ja, ergens op het web zal ze wel te verkrijgen zijn, maar ik ben een winkel-fan). Was het een plaat geweest ze was al grijs gedraaid. In het voorjaar in de AB, ik zal er bij zijn, en mijn collega hoogstwaarschijnlijk ook. Absoluut in het oog te houden. (Mijn CD 05/1 tip die al een aantal dagen leeg staat te blinken, moest deze worden, maar ik wachtte gewoon nog steeds op de échte cd, ook het hoesje is voor mij belangrijk)
 2. Een naam die ik al langer kende, maar waar ik eigenlijk dit jaar voor het eerst écht serieus beginnen goed naar luisteren ben en dus écht ontdekt heb, voor velen zal dit helemaal niet nieuw zijn. Ik was verbaasd waarom ze eerder altijd wat aan mijn aandacht ontsnapt waren, want ik vind ze grandioos: THE MOLDY PEACHES
 3. Ook niet echt een nieuwkomer, maar bij mezelf dit jaar met twee cd’s doorgebroken: NOUVELLE VAGUE. Een Franse groep, ietwat bossanova-achtig, die vooral covers brengt. Easy listening op zijn best, goed voor de late uurtjes.

Voor 2008 is de eerste tip al binnen, dit ga ik zeker in het oog houden.

  DRIE DINGEN DIE JE AFGELOPEN JAAR HEBT MEEGEMAAKT, GEHOORD,.. EN DIE JE ALTIJD ZULLEN BIJ BLIJVEN

  “Altijd”, dat kan je nooit op voorhand weten. Soms zijn er dingen in je leven waarvan je op het moment zelf denkt dat je het nooit zal vergeten, maar waarvan je achteraf zelfs al eens moet nadenken in welk jaar dat nu precies was. “Altijd” kan je pas zeggen in het perspectief van wat je achteraf nog meemaakt. Maar een poging. En een uitbreiding tot “waar heb je je het meest aan gestoord”:

  1. Op persoonlijk vlak, en met weinig woorden: gezondheidsproblemen. Nieuw en onbekend. Babyboom in mijn vriendenkring, afgesloten met het heuglijke nieuws dat het laatste paar eindelijk hun adoptiekindje mag afhalen in China. De verhuis van één van mijn beste vriendinnen naar Azië
  2. Op breder vlak, maar ik denk dat ik dit wel elk jaar onder een andere vorm meemaak, dus ga ik het niet echt specifiëren: er niet in slagen mensen wakker te schudden, te doen nadenken. Nog maar eens bevestigd zien dat er mensen zijn voor wie geld en macht en roem het belangrijkste is. Dat er eikels en zijkels bestaan en dat je die, hoe hard je ook probeert, nooit kan ontlopen en altijd wel ergens onder één of ander menselijk specimen tegenkomt. Mensen die hun titels nodig hebben om indruk te maken. (Hé, daar zit nog een goed blogstukje in!)
  3. En waar ik de meeste energie ingestoken heb onder de vorm van gerderen en reageren: de nog steeds verder zettende verkleutering van de media. (Maar ook dat zei ik vorig jaar al, bedenk ik me ineens.) Openbare omroep Radio1, herhalingen, kleurtjesjournaals, media die meer geïnteresseerd zijn in de capriolen van nitwits bv’s of de trouwplannen van een president dan waar het in de wereld echt om draait In onze Westerse wereld draait het hier dus wel degelijk om. Beter is: zaken die er wel zouden moeten toe doen en zouden moeten belangrijke zijn. De verdere privatisering van belangrijke sectoren die moeten voorzien in onze primaire (Westerse) behoeften en de onverschilligheid van grote bedrijven tegenover kleine klanten.

   (VRESELIJKE) BLUNDERS DIE JE IN 2007 OP JE NAAM STAAN HEBT.

   Een gemakkelijke. Nochtans, dit jaar niet van de tribune gedonderd voor een halfvol Flanders Expo, noch mijn rok verloren bij het van de trein stappen en zelfs niet aan iemand die niet eens zwanger bleek gevraagd wanneer ze moest bevallen. (Dàt vraag ik trouwens nooit meer. Aan niemand. Ook al staat ze op springen.) Echte blunders op professioneel vlak maak ik gelukkig niet meer, maar voor de rest is mijn leven één aaneenschakeling van blunders. Smsjes sturen naar mensen voor wie ze niet bedoeld zijn. Aan de telefoon mensen met mevrouw aanspreken terwijl het mannen zijn. Goedbedoelde opmerkingen maken die zéér fout geïnterpreteerd worden.

   Meestal beleef ik er eindeloos meer (na)pret aan dan degene die er ietwat genant staat op te kijken of het met open mond aanhoort. Verstrooid, rare dingen zeggen, woorden dooreenhaspelen omdat mijn denken flitsender is dan mijn spreken, zingen op straat, idioot lachen naar voorbijgangers. Of dit nu echt onder de noemer “blunders” valt, laat ik aan jullie over. Interpreren als een “stand-up comedian” irl maar met op scène de komiek die zelf het hardst om zijn eigen domme moppen moet lachen, kan ook. En als voorbeeld omdat het toch al getypt staat, dit grappig voorval .

   DRIE DINGEN DIE JE HEEL STIEKEM ONGELOOFLIJK TROTS (is al meer dan genoeg -a- ) MAAKTEN

   1. Een volledig jaar én een maand gestopt met roken. En daar ben ik niet stiekem trots op. Ik, die alleen uit pure dwarsliggerij zou blijven roken zijn. Omdat iedereen zegt dat het zo slecht is en niet meer mag en het nergens meer toegelaten is. Zo iemand dus. Gestopt! En nog een volhoudertjes: avondschool Kleding gevolgd en nu al het tweede jaar (“Mantel en jas”). Het ongelooflijke plezier ontdekt – tot onbeschrijflijke verbazing van mijn moeder- van patronen tekenen, stoffen knippen en de dingen in elkaar zetten. Afgewerkt dit jaar: een zestal rokken en drie jurken. (Ja, ik doe nog wat anders dan bloggen.)
   2. Mijn goed geheugen. Niet enkel dit jaar, dat dient me al vele jaren. Een rondlopende google als het ware (dit is lichtjes overdreven, maar dat had u natuurlijk zelf ook door). Dat collega’s met vragen komen als: “wanneer, waar, hoe, (met) wie hebben we … gedaan, gekocht, geboekt,…” “In welke film, boek, tv-serie komt…. voor (situatie, personage, gebouwen, landschappen, landen,…” “van wie is die muziek, film, tv-serie, gebouw, schilderij, ontwerp, meubel…” “Wie is minister, president, voorzitter, directeur van …” Ga zo maar door. Als ik iets lees, zie, hoor dan schiet er bijna automatisch iets gelijkaardigs door mijn hoofd wat ik eerder gezien, gelezen, gehoord heb. Helaas is dit talent, gecombineerd met een zeer brede interesse, echter hooguit goed voor deelname aan wat kwisjes en komt het ook van pas om mensen te confronteren of op hun plaats te zetten met hun eerdere uitspraken. Helaas brengt dit ook mee dat ik elke dag bevreesd dat ik me ineens niks meer zal herinneren. En helaas wordt het om verschillende redenen meer en meer enkel nog door van-voor-de-fusie-collega’s erkent en is het minder en minder geweten of geapprecieerd door anderen. Dus ik ben er eigenlijk niks mee. Waar ik mijn sleutels gelaten heb of mijn gsm, dat weet ik echter nooit en ik kan ook geen enkel, maar écht geen enkel gsm-nummer onthouden, ik ken zelfs dat van mezelf niet uit mijn hoofd.
   3. Ik kan ook kunstjes: blind (en op de enige échte manier, héél lang geleden geleerd met kleurtjes in bijles op vrije zaterdagen) typen – een mail bijvoorbeeld – terwijl ik naar een gesprek aan het luisteren ben, voorwerpen opnemen met mijn tenen. En ik ben dol op spruitjes, wat ook niet iedereen kan zeggen!

    DRIE MENSEN DIE JE HIERMEE WIL LASTIGVALLEN

    Voor mijn part de volledige blogwereld en mijn eigen lezers en bezoekers, dus wie zich aangesproken voelt, grijpt. Maar ik moet er drie kiezen: mijn eerste gedacht was Luisindepels (ik was vooral benieuwd naar de muziekvraag), maar die wil niet, en een deftige dame, maar dat moet eerst voorgelegd worden op een redactievergadering, dus worden het:

    1. DANIEL
    2. OKER
    3. VANDEPOTGERUKTE (die ik het heel graag wil horen tot op het bot afbreken)

    Maar niks moet!

    Advertenties

    9 reacties

    1. Het liefst lees ik bij iedereen de blunders, om te kunnen vergelijken, sorry.
     Voor 2008 wens ik jou ontzettend veel moois. Maak er maar een lange lijst van.

    2. En? Straffer dan die van jou? Win ik een prijs? 🙂

    3. Ik krijg hier zowaar drie (voor mij) nieuwe artiesten voorgeschoteld. Pure winst!
     Je stoppen met roken noteer ik bijzonder afgunstig, of wat dacht je?
     En als je grootste blunder stip ik vanaf heden aan dat je mij bestempelt als “een van je OUDSTE blogbezoekers/-lezers”. Ik hou het liever op een van je EERSTE blogbezoekers. 😉
     Heb ik je al verteld dat ik bijzonder ijdel ben? LOL

    4. Er stond eerst “eerste” maar in de daaropvolgende zin had ik datzelfde woord weer nodig en daarom heb ik het veranderd in “oudste” puur om je op stang te jagen :-p (Maar je hebt het dus wel goed begrepen!)

    5. […] wedstrijden voor de beste blogs, en stokjes. Laat ik er uitgerekend vandaag eentje krijgen van Aïda. Die blog over blogland houdt u dan nog van me […]

    6. U hebt voor het ogenblik antwoord op een paar prangende vragen.

     Was getekend

    7. Wow, Yeasayer is inderdaad echt goed. Ik hou van groepen die origineel durven doen! Bij deze dank ik u om ze hier te vermelden, anders had ik er waarschijnlijk pas iets van gehoord als ze al doorgebroken waren 🙂

    8. Leuk dat iemand Nouvelle Vague vernoemt als muzikale ontdekking! Heerlijk genoten van je blunderbeschrijvingen. Wat je stokje betreft, een maand geleden kreeg ik al van iemand anders dit stokje toegeworpen. Hier kan je mijn antwoorden lezen: http://melancholia.typepad.com/melancholia/2007/12/het-meisje-met.html

    9. Oeps. Er schort wat aan mijn zorgvuldigheid de laatste weken (tijd en die dingen). Niet gecheckt of dubbelgecheckt, wat ik steeds tracht te doen. Ik heb ook dit bericht van jou gemist, Daniel,- had ik het gelezen ik had het onthouden, ahum – fijn dat je me er nu op wijst, en je raadt het al: op ontdekking naar jouw muziekkeuze dit weekend. Dank je!
     Betekent dit dat ik nog een kans krijg om iemand anders met dit object te “plezieren”? De stokjes vliegen rond dezer dagen dus de kans is groot dat ik er weer iemand mee lastig val die er al eentje gekregen heeft, ik moet eerst wat research doen. 🙂

     Bram, graag gedaan; ik volg al geruime tijd met aandacht jouw muziekbelevenissen!


    Comments RSS TrackBack Identifier URI

    Geef een reactie

    Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

    WordPress.com logo

    Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

    Google+ photo

    Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

    Twitter-afbeelding

    Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

    Facebook foto

    Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

    w

    Verbinden met %s