gezocht: tijd

‘ T IS EEN ROZE DROOM

Als jullie nu allemaal eens in grote massa breiwerk zouden kopen van mijn moeder voor veel geld dan kan ik misschien thuisblijven om de dingen te doen die ik graag zou doen. Bloggen bijvoorbeeld. En blogs volgen en lezen, wat er ook weeral de hele week bij inschiet. En reageren. En onzin verzinnen. Heerlijk moet dat zijn.

Een website opzetten voor mijn moeder of de tips opvolgen van een lezeres, zodanig dat het dan weer meer geld opbrengt (zie je wel, het is een vicieuze cirkel). Mijn e-bay verkoop verder uitbreiden – dat is ondertussen ook al meer dan een jaar geleden). De kranten uitpluizen en opvolgen wat er fout gaat in de wereld en daarover mijn bedenkingen neerpennen. Naar voorstellingen, concerten en tentoonstellingen gaan. En dan daarover recensies schrijven. Veel. “De voorstelling van de week gezien door de ogen van een leek”. Dat alles kon ik dan doen. Goh, wat een leuke dingen allemaal voor de mensen. En voor mezelf.

Mails sturen en klachtenbrieven schrijven. Zou ik geen dienst kunnen opzetten om klachtenbrieven te sturen voor u en andere mensen met klachten? Naar Telenet en zo. Ik doe dat graag. En nog liever voor anderen. Dan durf ik nog meer (’t is niet voor mij maar…). Of mailen naar Peeters&Pichal. Een gespecialiseerde zaagdienst om zo te zeggen. Een klachtenwebsite opzetten. Elke dag een klacht” wordt dan mijn slogan. En ik leg voor ieder van jullie een uitgebreid dossier aan. Dat is vanzelfsprekend inbegrepen in de prijs. En zo kom ik ook nog eens op de radio. Woordvoerdster der zeventenen en zeurkousen. Zalig.

Of gewoon om dit alles te kunnen doen eens de lotto winnen misschien. Ik ben niet veeleisend of hebberig. Een ander mag ook nog wat hebben. Net genoeg om mezelf elke maand een eigen loon uit te keren en heerlijk het leven verder te leven dat ik nu leef met het verschil dat ik niet meer moet gaan werken voor mijn loon.

Hemels toch. Een mens mag al eens dromen tijdens de roze blogweek. Zucht.

Advertenties

3 reacties

 1. Mooi!
  Leuk
  Goh, prachtig

  Was getekend (met een demonische grijns op mijn bakkes)

 2. In een positieve week mag je natuurlijk niet zeuren, je moet gaan voor de oplossing. En zie, je reikt zelf de oplossing hierboven aan. Neem je laptop, ga op een toscaanse heuvel zitten, los de klachten van de mensen virtueel op en laat een deel van wat je voor hen bespaart op je rekening storten (klachten gaan toch meestal over geld)
  En heb je dan nog nood aan vakantie, dan kan je mijn geiten komen hoeden terwijl ik de wacht hou bij je olijven. Een website opzetten voor “de andere vakantie” of “ruilvakantie” is dus ook een mogelijkheid. Je laat je klanten betalen om op een ander het werk te gaan doen. Mmmmm…. bij nader inzien hou ik deze laatste tip toch maar voor mezelf.

 3. Misschien een nieuw blog in het leven roepen met als titel “Elke Dag Een Klacht”? Ik durf wedden dat het zou aanslaan. Aïda als ombudsvrouw: daar zit wat in.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s