niet geschikt voor publicatie

Ik heb mijn “concepts” leeggemaakt. Een tiental ongepubliceerde stukjes. Trash.

In één ervan vroeg ik me af hoe het komt dat er bij het proces van DHKC zo’n uiteenlopende uitspraken zijn. Een ander stukje over geheimhoudingsovereenkomsten op het werk en hoe nonchalant daar mee omgesprongen wordt. Een relativerend artikeltje over hoe ambitieus jongeren zijn en wat een over het paard getilde stagiair drijft om een fax te ondertekenen met één van de hoogste titels die men binnen ons bedrijf kan hebben. Waarom vinden ze dat trouwens zo belangrijk? In een ander stukje hield het me bezig waarom sommige BV’s beschermd worden door de pers en daardoor nooit hun privéleven breed uitgesmeerd krijgen in de pers in tegenstelling tot anderen. Over mediarelaties en netwerken en hoe ver dit je brengt. Een roddelstukje over de kleine kantjes van diezelfde BV’s die ik dagelijks tegen het lijf loop.

Een briesende posting over de website van Karin Spaink en dathet onderwerp zelfmoord niet “voor ’t amusement” is zoals ze beweert. Om te lachen misschien, maar niet om te amuseren. Een grappig stukje over mijn omgang met de hedendaagse communicatiemiddelen en mijn grote kunst van het verloren rijden en hardnekkig het bestaan van een gps blijven ontkennen. Over mijn dagelijkse verstrooidheid en klungelachtigheid die er toe leidt dat ik op dit ogenblik in mijn auto zit voor de deur van het werk sinds zeven uur omdat mijn sleutel stuk is. Gelukkig reikt de wifi tot buiten maar helaas is mijn batterij binnen tien minuten leeg.

Ik wou een ongetwijfeld lovende recensie schrijven over het concert van Yeasayer gisteren in de AB. Een logje over één bepaald hartverscheurend nummer op de te laat aangeschafte CD van mijn favoriete depressieveling Bonnie ‘Prince” Billy – Ask Forgiveness (uit sinds november). Een indruk over wat volgens wat ik er van lees de beste film in jaren moet zijn: “There will be blood” met dé Daniel Day Lewis.

Ik wou mijn ergernis kwijt over de 1622 verkeersborden op een afstand van 22 km en wie hieraan verdient. Over het apenland België waar omwille van communautaire wetten in Vlaanderen verplicht snelheidsbeperking geldt en in Wallonië het een ‘aanbeveling’ is. En men in Brussel absurdweg de smog gaat oplossen door het aantal snelheidscontroles op te voeren. Ik ging me opwinden over het slechte intervieuw in Pauw en Witteman en over het nieuw uitgebracht boek “Eurabia” van Arthur van Amerongen, een journalist die een jaar undercover in Brussel gewoond heeft en deel uitgemaakt heeft van de Islamgemeenschap en er onthutsende vaststellingen gedaan heeft. Of waar we gekomen zijn met onze goedbedoelde verdraagzaamheid. Ik schreef een “gvd” over de slecht werkende belastingdienst waardoor men elk jaar 800 miljoen eur misloopt.

Ik heb alles weggegooid. Om diverse redenen, past u ze toe waar u denkt dat ze van toepassing zijn.

Ik ben geen specialist ter zake.
Ik mag niet.
Ik kan niet.
Het valt onder de geheimhoudingsclausule.
Ik ben niet geweest,
Ik moet het me niet aantrekken,
Het is mijn probleem niet.
Zet de knop af.
Volgens de regels van de kunst kan ik niet schrijven.
Het raakt me te diep.
Ik heb de locatie niet gevonden.
Het is niet goed genoeg voor publicatie.
Waarom zou ik het doen.

Who cares?

Ik denk dat ik maar eens ga vissen.

Advertenties

9 reacties

 1. Fan van Chris Rea?

 2. Neen eigenlijk helemaal niet. Dit nummer staat echter al jaren op speciaal voor een treurwilg gemaakte compilatie cd, vandaar.

 3. Gone Fishin’?
  Ik heb ‘m.

 4. Sorry dat ik pas na deze reacties met de tekst kom. Het filmpje was er en de tekst zat in mijn hoofd, maar nog niet op blog. Bij deze dus.

 5. Volgens mij kijk jij zo’n beetje aan tegen een lel van een opkomende depressie. Jij onderschat jezelf schromelijk, dat weet je toch? Bovendien laat je je véél te veel leiden door wat zogezegd ‘hoort’ of ‘de kunst’ is. Opgedrongen lulkoek, ja. Veeg daar toch vierkant je botten aan. Schreeuw een gigantisch luide “foert!” richting je pc, ga een paar dagen niksen en zet je terug voor je scherm.

 6. Ik ben niet geweest, heb de locatie niet gevonden, mag deontologisch niet. Dat zijn goede redenen om er niet over te schrijven. Al de rest zijn geen goede redenen. Zoveel verspilde energie in de vuilbak in deze tijden van energiebesparing. Maak hem dus nog niet leeg, ga sardientjes vangen, maak vissoep en zeg dan wat je te zeggen hebt. I care als ik hier op tijd en stond “uw gedacht” niet kan lezen.

 7. Het aantal verkeersborden is niet zomaar een zelfbedacht fictief cijfer, maar realiteit. Dit geheel terzijde.

  En ik vind écht en in alle objectiviteit dat mijn stukjes op deze blog niet het vorige blog niveau halen, geen idee waarom. Dat heeft niets met anderen te maken maar met mijn eigen strenge criteria. Ik ben niet enkel streng voor een ander. Er zijn op deze blog hoogstens vijf stukjes waarover ik tevreden ben. Het lukt niet. Misschien ben ik wel écht milder geworden?

  Oja, vissen…

  Trouwens, welk van de hogergenoemde onderwerpen lijkt het meest interessant?

 8. Wat lijkt meest interessant? Alles heeft potentieel.Maar als ik hier en nu uit het menu mag kiezen, dan ga ik voor Eurabia. Boek nog niet gelezen, interview niet gezien. Hier valt dus iets te leren en dat is immer interessant. Voor mij dus een Eurabia graag .Cuisson? saignant!

 9. Voilà, u vraagt, wij draaien: boekentip 05/1


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s