slik

Take a break, take a tja, what?

Hier aandachtig lezen. Let vooral op het woord “even”

Tot herstels!

Advertenties

5 reacties

 1. En laat dit een eerste les zijn, beste stagair, het duurt maar ‘even’ om iemand een slag van de hamer te geven. Zo los is de sfeer bij caviar…

 2. Een levensles ahw.

 3. Is dat de nieuwe vorm van losheid? Stagaires informeren en de betrokken persoon in het ongewisse laten? Een minimum aan respect en elementaire correctheid over boord gooien? Yeah cool!
  De hakkende bijlen van Vandepotgerukte of de hamer van Caviar, waar zit het verschil?

 4. Laat mij nu toch ook even toe een zucht te slaken. Het ware mooi geweest mocht deze zucht uit positieve bron voortkomen..
  Denk snel wat jaren terug en stel jullie voor: een laatstejaarsstudente die haar jaren van schoollopen die gepaard gingen met inzet, doorzettingsvermogen en soms ook wat tegenslagen, mag als bekroning van haar werk een bedrijf aanspreken om een stagevoorstel aan te kondigen. Na grondige reaearch maak je dan uiteindelijk een keuze en denk je, hoop je, neen ben je in eerste instantie overtuigd dat je de juiste stap hebt genomen, het juiste bedrijf hebt gekozen. Maar ach, op welke basis grondt deze keuze; een website van het bedrijf, stageverslagen van vorige stagiaires, de kernactiviteit van het bedrijf, enz…zekerheden heb je inderdaad nooit. De cultuur waarin ik nu blijkbaar terecht ben gekomen, blijkt addertjes onder de grond te hebben…tot zover dus mijn zekerheid.
  Nog 2 maand en 3 weken…zucht. Lang leven de optimisten?!

 5. Lien, zoals ik je ook al mailde, het leek een boeiende samenwerking te worden. Dat bevestig je hier door je opmerking.
  Blijf toch positief: er zitten een aantal geweldige mensen van wie je vast ook effectief iets zal bijleren. En de sector is zowieso net iets boeiender dan pakweg een nutsbedrijf (alhoewel, dat hangt natuurlijk van je eigen interesses af). Maar wat ik ook de laatste twee jaar aan stagiaires zei als afscheid: denk vooral niet dat dit de norm is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan in je professionele loopbaan. Tenzij je er natuurlijk zelf aan de slag kan.
  Succes met de stage!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s