smssen kan uw gezondheid schaden

NIEUWE BESTEMMING VOOR OUDE MATRASSSEN

68.000 gewonde voetgangers waren er het afgelopen jaar in London. Schaaf- en snijwonden, gebroken neuzen en kaakbenen, schedelbreuken. Enkel door simpelweg tegen het straatmeubilair te lopen. Lantaarnpalen, vuilnisbakken, amsterdammertjes, verkeersborden en andere voetgangers. En dat allemaal door niet te kijken waar men loopt maar door al lopend te smssen. Er werd zelfs een term voor bedacht: “walking and texting injuries”.

In Brick Lane in London is een proefproject gestart om deze ongelukken te voorkomen. De bedoeling is dat wanneer het aantal verwondingen daalt, deze preventiemaatregelen verder toe te passen in Londen en de rest van UK.

Ik vraag me af waarmee ik het meest ga kunnen lachen wanneer men binnenkort in pakweg Brussel of Leuven dit voorbeeld zou volgen: met de wandelende smssende sukkels of de lantarenpalen ingepakt in oude matrassen?

Advertenties

6 reacties

  1. Het is in ieder geval niet om aan te zien! Blijkbaar vooral een mannenprobleem 😉

  2. Je kan nog altijd onder een auto lopen, natuurlijk. Matras op de bumpers dan maar?

  3. Nu ik het wéér een lees en het filmpje wéér eens bekijk, vraag ik me wéér eens af of dit nu echt geen goede vroege 1-aprilgrap was.

  4. Dat is een goeie……Zouden we geen handel kunnen beginnen in opblaasbare beschermbanden die smssers kunnen omdoen op straat. Een optie die je kan kopen bij je gsm. We moeten alleen nog afspreken wie voor de patenten en de contracten met Nokia en consoorten zorgt en wie de produktie opstart.
    Of een gsm met zo een bieper op zoals de parkeerhulp bij een auto, of veiligheidsschoenen die een signaal geven als je te dicht bij een lantaarnpaal komt, of rubberen lantaarnpalen, of een systeem waardoor je automatisch tot stilstand komt als je begint te smssen, of een bril waardoor je tegelijk je scherm en de omgeving kan zien, of smsparkjes zoals voor hondenpoep…..eerst een marktonderzoek zeker?

  5. Telefoontoestellen met airbag mischien?

    Was getekend

  6. Hadden we ons nu niet beter met al deze ideeën ingeschreven voor “De bedenkers”?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s