de wraakengel

HYPOTHETISCHE STELLING VAN EEN VERLEIDING

Stel – met de nadruk op stél – dat je zomaar van de ene dag op de andere “verwijderd” geweest bent uit het bedrijf waar je jarenlang hard gewerkt hebt, omdat een miniscule piepkleine aandeelhouder de anderen voor de keuze gesteld heeft “zij of ik”. Stel vervolgens dat je nog tot een maand later officieel werknemer bent maar toch al in “verlof” bent. Veronderstel dan dat je sinds één maand effectief wis en waarachtig uit dienst bent en dus al bijna een volle twee maand niet meer in het bedrijf werkt. Stel dan dat je vandaag nog steeds toegang hebt tot de server van dat bedrijf.

Vervolgens stel je je voor dat je op deze server zomaar zeer belangrijke en interessante informatie ziet staan (voor zover die in de lucht verkopende sector waarin je werkte van levensbelang kan zijn) en dan beeldt je je in dat er misschien sensatieblaadjes zijn die hiervoor (grof) geld zouden willen betalen. Of je stelt je simpelweg voor dat je daar niet eens geld wil voor hebben maar die gewoon op een blog in de openbaarheid zou willen gooien. Zomaar. Omdat je een slechte dag hebt bijvoorbeeld.

Zou jij dat dan doen?

(Vanzelfsprekend is dit een zeer onrealistische en geheel onwaarschijnlijke veronderstelling, want welk bedrijf zou er nu zo nonchalant zijn om een ontslagen werknemer niet onmiddellijk van zijn server te gooien?)

You woke up this morning
Got yourself a gun,
Mama always said you’d be
The Chosen One.

You woke up this morning
All the love has gone,
Your Papa never told you
About right and wrong.

Advertenties

4 reacties

  1. Ik zou dat doen. Maar ik heb misschien makkelijker praten dan jij, want niets meer te verliezen.

  2. Ik zou blij zijn dat ik daar niet meer werk, want het getuigt niet enkel van extreme nonchalence maar ook van gebrek aan respect. Niet de moeite nemen om een ontslag correct en volledig af te handelen………Je zou, louter in de onwaarschijnlijke veronderstelling dat dit waar zou kunnen zijn, quod non, ook aan hen kunnen vragen hoeveel zij betalen om de info niet te verkopen.

  3. Intelligentie en grootheidswaan gaan vaak moeilijk samen.

  4. Ik zou daar niets mee doen, er zijn er al voor minder plat gesued.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s