in gedachten

TUSSEN DE SOEP EN DE PATATTEN

Hoe erg is het gesteld met je geestelijke gezondheid als je het plezant vindt om sneller dan Van Molle ze kan geven de antwoorden die je niet weet te googelen tijdens het bekijken van De Canvascrack? In de hoeveelste hemel (of hel) vertoef je als je met een open autokoffer (van een stationwagon) zonder je van enig kwaad bewust te zijn (horen? niets!) in de gietende regen van A. naar H. rijdt (7 km)? Hoe worldwidewebgewend ben je wanneer je enthousiast naar je moeder sprint om samen met haar 350 foto’s die je doorgemaild kreeg (de link naar een webalbum uiteraard!) te bekijken op je laptop en daar vast te stellen dat je daarvoor internet nodig hebt en zij dat niet heeft. (Ahja! Ahneen!). Welke Freudiaanse verklaring zou er zitten achter dromen over De Blauwe Ford Escort Cabrio Met Volledig Blauw Lederen Interieur Uniek in België van Tom Boonen die je van zijn garagist die hem gestolen had gekregen hebt en die Tom in volledige koersuitrusting én met roodharige jongensachtige brildragende vriendin komt opeisen in een compleet vervallen kantoorgebouw waar je aan een voorhistorische computer zit.

Mijn vandaag afgewerkt kledingstuk ziet eruit als een overjaars bommakleed, terwijl het het modieus fleurig Marnijurkje ’08 had moeten zijn wat ik het in gedachten had. Mijn door een vakman aangeplante haag én vijgeboom zijn dood. Mijn kat wordt maar niet beter, amputatie of in het ergste geval euthanasie lijkt het vooruitzicht. Mijn zevende loodgieter komt ook weer niet opdagen en de achtste neemt zijn telefoon niet meer op omdat de bouwvakantie begonnen is. Ik maak nog maar eens de zoveelste emmer opgevangen water leeg. Ik draai de LP in beluistering om en realiseer me dat we dat we het voor het bestaan van de CD nooit lastig vonden om de twintig minuten recht te staan omdat kant A afgespeeld was en dan weer kant B. Mijn experiment “kom honderd gram aan per dag wanneer je werkloos bent een sabbatjaar neemt” blijkt een grandioos succes te zijn.

Ik weet nog steeds niet wanneer ik ” of ‘ moet zetten, ondanks de lessen die ik bij Plasky probeer te volgen. Mijn zinsconstructies zullen nooit vlot leesbaar of begrijpelijk zijn en mijn zinnen blijven te lang. Er is nog veel werk aan de winkel. Ik lees dat Annelies Rutten een hele week heeft om één column af te werken en ik vraag me af of ze dan elk woord en elke zinswending opzoekt en analyseert en eigenlijk vind ik haar ook niet goed. Het meisje dat op dinsdag bier schenkt heeft een poëtische clip tellende omschrijving van het gevoel van de dag rubriek die ik zelf had willen bedenken. Ooit zal het bekend worden welke journalist(e) er achter ‘Georgina‘ zat of welke student soc/com/watdanook deze blog gemaakt heeft in het kader van zijn/haar eindwerk. Of in oktober wordt het boek over het blog-experiment voorgesteld op de boekenbeurs. (Mét uw reacties en een grondige analyse daarvan.)

Ondertussen vraag ik me af hoe erg het eigenlijk is in Avignon. Stel ik vast dat veel mannen dom blijven wat vrouwen betreft die de kunst van het rond de vinger winden onder de knie hebben. Mag Kalita Air nog steeds lustig verder vliegen van en naar Zaventem, heeft het Vlaams Parlement in alle stilte het Verdrag van Lissabon goedgekeurd (formaliteit) en is het bijna vijftien juli. Zijn de kleiputten en Agrex NV alweer vergeten en lijken er daarentegen in de zogenaamde komkommertijd opvallend veel sensationele ongelukken te gebeuren en doden te vallen. Verdienen lastige doden rond de Middellandse Zee dan weer maar twee minuten aandacht in het vakantiejournaal. Bedenk ik nogmaals dat ik ook een spectaculaire dood wil.

Ik had veel zin maar geen tijd om jullie te tippen over een aantal goede programma’s op tv en schone films (@ SJ: Italiaanse filmzomer op Ned!) voor wanneer u niet naar een honderdduizendste herhaling wil kijken. Zelfs al is dat Green Wing dat ik drie jaar geleden al ontdekt heb op BBC maar eigenlijk toch nog steeds niet beugekeken ben. Ik heb door een krantenartikel een fascinerende mens ontdekt waar ik nog nooit van gehoord had en ik betreur het dat ik nog geen duizendste part van zijn genie heb. Ik constateer nog maar eens dat Sophie Hilbrand zonder enige twijfel de mooiste, meest spontane en naturelle vrouw van Nederland is en ik zou eigenlijk nog iets kwijt willen over een bepaald programma dat ze presenteert en over BNN in zijn algemeenheid.

Terwijl erger ik me blauw aan de aanhoudende lezersbrieven in Humo en de dwaze discussie over de zelfstandigen waarbij ik graag zelf eens een boekje zou opendoen over bepaalde KMO’s. Verwonder ik er me over dat er nog niemand gereageerd heeft dat het eigenlijk allemaal gewoon neerkomt op een algemeen gebrek aan solidariteit, nodig in een democratische samenleving of het nu een nietige kleine werknemer, een zelfstandige of een grote aandeelhouder of CEO betreft. Dat er gewoon een categorie mensen is die alleen aan geld en zichzelf denkt.

Ik foeter over de Humo zelf die steeds meer de Story of Dag Allemaal wordt (wat heb ik aan een roddelsessie met een gerateerde miss waarover ik nog nooit gehoord had en wiens naam ik nu dus alweer vergeten ben) en Serge Simonart, die ik nochtans altijd fel geapprecieerd heb, jaagt me de gordijnen in omdat zelfs hij in de val trapt. Ik lees over Fleetfoxes, die meer en meer aandacht krijgen en hoor nog eens dat het goed is. Ik betwijfel of de mening van een reclamemaker en een fotografe in een actua programma relevant is en ik stel vast dat alweer ******tijdelijk geschrapt omdat hier het resultaat van een bepaalde kwis waar een bepaalde blogger aan deelnam hier te lezen was**** , ooit won S. de Knack filmkwis maar toen, net die laatste keer, werd dat niet meer gepubliceerd in de Knack).

Ik zag dat een alom bekend blogger in De Morgen een artikel schreef maar ik kon het helaas niet opbrengen om het te lezen omdat het alweer over die overgehypte I-phone ging, wat me geen bal interesseert en waarvan de talloze berichten me danig op de heupen werken, meer nog, me eveneens fel de strot uitkomen. Ik lees dat ook Tante Annie zich ergert aan de bijlage van De Morgen en de kritische activist in mij bedenkt dat journalisten, en meer bepaald de vrouwen, WAX zouden moeten boycotten want De Morgen is geen damesblad maar een krant en tegelijk besef ik dat dit een onrealistisch droom is. En ik moet dringend een gevatte naam vinden voor mijn domeinnaam die ik nog moet aanvragen en waarvan ik nog niet weet wat ik er ga mee doen maar anders kan ik niet(s) ondernemen. “Dramaqueen‘ heeft mijn zus helaas al geclaimd als u eventueel zou van plan geweest zijn me dat voor te stellen.

Het regent. Komt het nog goed denkt u? Of heeft u geen mening.

Of ligt u gewoon ergens in de zon?

Advertenties

14 reacties

 1. Kalmte kan u redden.
  En zoniet… spijtig, want dat is geen spectaculaire dood.

 2. tante annie bedoelde het om te lachen. tante annie typt voor wax.

 3. De mooiste, meest spontane en naturelle Hollandaise doet me heel hard aan jou denken op die foto. Zo zag jij eruit toen ik je de eerste keer zag, daar bij de broodjesmadammen in bxl. Is dat toeval?

 4. die Iphone interesseert me ook geen kloten. wat wordt het volgende hebbeding: een GSM die een koffie kan schenken of zich kan ombouwen tot een dildo? Mijn gsm moet bellen, meer niet.
  mooi artikel, trouwens.

 5. Wilt gij dat we over al deze items hier onze mening ventileren? Dan stel ik voor dat we ze verdelen. Ik neem deze voor mijn rekening: als ge tinternet niet bij uw moeder kunt brengen, breng uw moeder dan bij tinternet.

 6. Bericht uit Avignon

  Het is hier ‘stralend’

 7. Hebt gij familieleden die een koersbroek in hun kleerkast hebben en hebben die familieleden roodharigen in hun buurt?
  Was die auto net gewassen?
  Hebt ge onlangs boontjes gegeten?
  In dat geval weet ik het ook niet hoor.

 8. Hebt gij roodharige familieleden die auto’s wassen?

 9. Ik maak me nog geen zorgen over je geestelijke gezondheid Aïda, zolang je geen overlijdensberichten begint te lezen is er niets aan de hand.

 10. Dank u voor de Wax-ergernis! Ik vreesde de enige in het land te zijn.

 11. Avignon: ik kan niet volgen omdat ik de link niet beet heb, t.t.z. ik word omgeleid naar …?? (Ik heb het niet over het Avignon van Deftige Dame Marie …)

 12. Sjonge, weeral, ik kan geen ronde haak typen of je krijgt een geel lachebekje van me.

 13. O dit moeten we herstellen, de link en de haakjes. Ik krijg het er ook van, die haakjes die in smileys veranderen. Kom ik ook tegen wanneer ik op andere blogs reageer.

 14. Een late reactie, maar ik zag deze post pas nu staan in je zijkolom.

  Dit is een schitterend artikeltje met duizend en één gedachten. Vlot en zo treffend!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s