En nu?

SJEIKA’S VERDACHT VAN MENSENHANDEL

Ik lees vandaag in de krant van gisteren.

“Acht leden van de koninklijke familie uit de Emiraten die in hun hotelkamers in het luxueuze Conrad-hotel 17 slavinnen gevangen hielden, zijn door een Brusselse onderzoeksrechter in verdenking gesteld van mensenhandel. De hele familie heeft ondertussen ons land al verlaten.”

Dat laatste zinnetje. Dan vraag ik me af wat voor zin heeft die in verdenking stelling? Wat gaat er gebeuren? Op een in verdenking stelling volgt een onderzoek vermoed ik. En dan eventueel een aanklacht. En dan? De sjeiks doen maar. In de Emiraten gaan ze hun gangetje. Geen wetten tegen racisme of slavenhandel daar. Integendeel. Massale invoer van Chinezen die ze als honden behandelen. Het wordt alleen maar erger. Geen land ter wereld dat protesteert. Waarom is duidelijk natuurlijk.

Terecht dat de zaak opgevolgd wordt . Maar wat voor zin heeft het? Gaat er iets veranderen wanneer het ooit uitdraait op een veroordeling? Sjeika Hamda en haar vier dochters in de vrouwengevangenis in Brugge. Of wie weet, een geldboete. Om te lachen. Een vertikaal geklasseerd dossier wordt dat alweer, met een voorspelbare afloop. Terwijl er al zoveel gerechtelijke achterstand is.

Advertenties

3 reacties

  1. In een wereld die draait om geld en winst en die dingen heeft dat inderdaad weinig in maar ja. Ze doen wat ze moeten doen en daar stopt het dan zeker

  2. “De hele familie heeft ondertussen ons land al verlaten.”
    Of ze dan erg onder een eventuele straf zullen lijden?

  3. Ik herinner me nog heel goed dat er toen gezegd werd dat de familie niet gearresteerd werd omdat de kans klein geacht werd dat ze ons land zouden verlaten.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s