fietsen met ikea

NIEUW IN DENEMARKEN

Om allerlei redenen ben ik geen IKEA fan. Maar dat doet niets af aan het feit dat hun concept geniaal mag genoemd worden en dat ze toch steeds weer als eerste weten in te spelen op maatschappelijke trends, al dan niet met het milieu en de klantvriendelijkheid in het achterhoofd. Het kan ook voor het geld zijn natuurlijk.

ikea bikes

IKEA Denemarken lanceerde vorige maand een nieuwe service. Nadat onderzoek uitwees dat 20% tot 25% van hun klanten met de fiets kwam, biedt het filiaal in Kopenhagen als eerste de Freetrailer service aan met fietsen van Velorbis. Fietsen met karretjes. Klanten kunnen vanaf nu met hun aankopen naar huis fietsen.

Velorbis bikes for IKEA's new home transport concept
Photo: Per Wadskjaer for IKEA

Om een fiets te lenen moet je een waarborg en een kleine verzekering betalen voor eventuele beschadiging of diefstal. De trailerfiets kan geleend worden voor langer dan een dag zodat je tijd hebt om deze terug te brengen.

Ik zie het niet direct toepasbaar in de Ikea in Ternat of Zaventem, je kan moeilijk met de fiets de autosnelweg op. In Anderlecht lijkt het me levensgevaarlijk maar in de nieuwe vestiging aan Flanders Expo tegen de stadskern van Gent – met talrijke fietsminnende inwoners – zo dicht in de buurt, zie ik het perfect werken. Het lijkt me in elk geval handiger dan met een bed en een matras de bus op.

bikes ikea

http://www.copenhagenize.com/

<-vorig bericht: kleuterschool volgend bericht: privé-blogbericht roddel en achterklap ->

4 reacties

  1. ‘Vree wijs’ zullen ze in Gent zeggen.

  2. Ikea.
    Het gekke is dat ze er in Zweden zelf er net zo´n dagje uit van maken als wij en dat ze net zo hard krioelen rondom de traditionele zweedse etenswaar.
    Ik zie dat concept in Nederland nog niet erg werken. Een massa winkel met ´typisch Hollands´ design, en dan zo’n eetmarkt met drop en zoute haring er naast. Het zou vast geen storm lopen.

  3. Nog een ikea ervaring: In Haparanda (Lapland) is onlangs een ikea vestiging geopend. De eerstvolgende is 600 kilometer verderop. Een meisje uit de buurt vertelde me dat sinds de opening de prijzen van boodschappen en woonhuizen gestegen zijn, omdat veel mensen naar het stadje trekken voor werk. Binnenkort zal ook de eerste H&M geopend worden. De omgeving is heel blij met de toenemende werkgelegenheid en aantrekkende economie.

  4. Da’s echt prachtig hé, die mentaliteit daar. Hier zou men je nogal raar bekijken mocht je met zo’n geval over straat rijden. In Denemarken/Kopenhagen/Scandinavië zie je mensen in weer en wind lopen en fietsen. Hier nemen mensen de auto om een brood te halen bij de bakker om de hoek. Wat een contrast.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s