de olympische droom

HOE ZOU HET ZIJN MET DE CHINEZEN?

Ik loop al drie dagen te denken aan die ene Chinees die vrijdag 080808 één nanoseconde te vroeg van onder zijn decorstukje piepte op het einde van dat ene onderdeeltje en enthousiast begon te zwaaien.

Zou die nu al geëxecuteerd zijn?

(Geen Chinezen maar Koreanen in dit filmpje)

Advertenties

10 reacties

 1. brrrr, ik had ook bedenkingen. Het samenweken en in team iets neerzetten kan mooi zijn , maar als het uit landen met bedenkelijke regimes komt dan heeft het meteen iets wrang.

 2. Dan moet je dit eens lezen:
  http://www.sporza.be/cm/sporza.be/Olympia/080812_zangeresje

 3. Het lijken wel allemaal dezelfde mensen…eng…

 4. Ten eerste: fijne layout (theme), leest beter dan de vorige.
  Ten tweede: ik ben radicaal tegen de olympische spelen. Het is waanzinnig wat ze elke keer weer aanrichten. Omwille van de sport? My ass. Competitie op niveau kan ook anders, zonder mensen te misbruiken en uit hun huizen te zetten, ik zeg maar iets. Niet alleen dit jaar, ook andere jaren gebeurden er onmenselijke, schrijnende dingen.
  Alles voor de sport?

 5. En dat meisje dat niet in beeld mocht komen om het volkslied te zingen… omdat ze niet mooi genoeg was:-(

 6. Ik zat me net hetzelfde af te vragen… Zouden de ongelukkigen die her en der een fractie van een seconde te vroeg of te laat waren daar nu voor gestraft worden omdat ze het land te kijk hebben gezet?
  Ik herinner me trouwens één of ander reclamefilmpje waarbij chinezen allemaal een gekleurd papier boven hun hoofd moesten steken en zo het gezicht van mao (of was het deng xio ping?) vormden. Op het moment van de vertoning had de man uit het filmpje zich overslapen en was er niet bij. Hij moest een witte pancarte dragen die een tand in de glimlach van de grote roerganger vormde. Daardoor was er dus een zwart gat in de glimlach. Zalige reclame. Ik weet alleen niet meer voor wat. Een goede verzekering waarschijnlijk.

 7. Eigenlijk heb ik alles wat deze paar regeltjes vervatten nu toch nog uitgebreid toegelicht in een reactie op Margo’s blog. Het blijkt nodig.

  ik plak het hier ook even voor de duidelijkheid, Margo omschrijft in haar logje “de Olympische troep”.

  http://margogogo.wordpress.com/2008/08/13/olympische-troep/

  “Ondertussen zijn er in onze Westerse wereld, met name in UK een aantal stomzinnig idiote ouders die hun vierjarige kinderen in de boksring zetten. En is er een aanmoedigend publiek daarvoor.

  Wie de documentaire hierover zag een tijdje geleden zal het met me eens zijn dat dit ook misdadig is.

  Waarmee ik niet wil zeggen dat ik kritiekloos alles slik wat er in China gebeurt. Al sinds de toewijzing van de organisatie van de OS aan China volg ik met argusogen de ontwikkeling en voorbereidingen. Maar op dàt moment ( de toewijzing) kon men al beginnen met het in vraag te stellen.

  Sport interesseert me ook weinig of niets, ik vind veel sportlui overbetaald en anderen zijn ongezond bezig. (Maar dat is alles waar men obsessief en fanatiek mee bezig is) Ik vind de OS echter wel een wereldgebeuren. Het lijkt nu ineens bon ton om, nu dat de OS in China doorgaan, ze maar niets te vinden. Zoals Blanche al aanhaalt, nu staan we er tenminste bij stil en krijgen de mistoestanden eindelijk aandacht en we weten het nu.

  Wie de talrijke reportages en documentaires over China gezien heeft de laatste weken op duizend en één zenders, kan niet anders dan verontwaardigd zijn over wat er in dat land aan de hand is. Dat is een feit. Maar tegelijk vond ik de openingsceremonie wel verbluffend. Vooral verbluffend omdat het verschil tussen het Oosters en Westers “denken” niet duidelijker kon gemaakt worden dan door deze ceremonie. Omdat ze voor mij symbolisch was voor alles wat fundamenteel verschillend is op cultureel, sociologisch, politiek, maatschappelijk vlak tussen de Oosterse en Westerse wereld. En wie dit niet zag of hier bij stil stond, heeft niet goed gekeken.

  En gaan we het nu ook eens hebben over de mensenrechten in Arabische Emiraten? En hoe de chinezen daar behandeld worden? En Doel wordt ook ontruimd ondertussen.

  Nog wat voorbeelden?”

  Nu heb ik toch nog uitgelegd wat ik in eerste instantie op mijn eigen blog enkel met een metafoor verwoord heb…

  @Pierre: ik denk dat ik die reclame niet ken. Maar nu wil ik dat wel weten natuurlijk

 8. Ik heb hem eindelijk teruggevonden: http://nl.youtube.com/watch?v=eari5pVourI

 9. Geweldig, dank u!

  Maar die had ik moeten kennen… lijkt me Lionel Goldstein achtig. Even navragen.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s