brief aan sabrina

VELE EN DIKKE KUSSEN VAN GüNTHER

Dag Sabrina,

Ik ken je niet, maar ik heb iets van jou. Je hebt iets achtergelaten in je toeristische reisgids van Bulgarije. Die te koop stond voor 1 € in het kringloopcentrum. Ik heb hem gekocht, want er zat een brief in. Een liefdesbrief. Van ‘Günther, xxx’. Die in die brief zegt dat hij veel van je houdt en dat zoveel mogelijk wil bewijzen.

Kijk Sabrina, ik kan daar niet goed tegen. Dat jij zo roekeloos omspringt met de intiemste verzuchtingen van je (ex-)geliefde. Zelfs als hij zijn belofte dat hij deze keer bij jou zou blijven niet nagekomen is. Dan doe je dat nog niet. Dan verscheur je zijn brieven. Boos en stampvoetend. Of je stuurt ze terug met een rood kruis erover. Als opluchting. Maar je laat ze niet achter in een reisgids van Bulgarije.

En als er toch een mooie toekomst voor jullie weggelegd is, zoals Günther het zo fel wenst, dan heeft het al helemaal geen pas, zo’n hartstochtelijke liefdesbrief achterlaten. Dan moet je die bewaren op zolder, in een doos met een hartje op en een roze lintje rond. Zeker in een tijd waarin handgeschreven en bijna foutloze brieven een zeldzaamheid zijn. Later kan je dan wegmijmeren als je leest dat Günther het aanbiddelijk vond dat je niet was zoals die andere onderkruipers, hoe schattig hij je beloofde dat hij je elke dag naar je werk zou voeren en dat hij je foto’s op zijn bureau koesterde en je vlagje in zijn auto gehangen had. Memories, melancholie en groot verlangen. (De andere intimiteiten zullen we onder ons houden.)

Maar Sabrina, ik gun je het voordeel van de twijfel. Indien het toch om een vergetelheid gaat, en je al dagen hopeloos en ontroostbaar op zoek bent naar die brief die je leven veranderde, die brief die tot het ja-woord geleid heeft, die brief die er de oorzaak van is dat je nu met Günther en julllie drie kinderen in een net huisje woont en nog steeds de meest verliefde vrouw van de wereld bent en Günther de meest verliefde man, dan heb je het getroffen dat ik die brief gevonden heb. Ik verhinder dat hij onder ogen komt van minder discrete personages.

Mail me als je hem terugwil. En leef nog lang en gelukkig. Met of zonder Günther. Maar wil je wel wat beter op je spullen letten?

Advertenties

2 reacties

  1. Wat een mens allemaal vindt in een kringloopcentrum. Ik heb ooit 1 handgeschreven liefdesbrief gekregen en die ligt hier veilig opgeborgen. Geen haar op mijn hoofd zou eraan denken om die in een reisgids van Bulgarije te steken…

  2. Misschien heeft Sabrina die brief voor haar man verstopt met de gedachte :die gaat toch nooit naar Bulgarije.
    Of misschien heeft Gunther net aan Sabrina een romantische sms gestuurd: ga nu naar de kringloopwinkel een reisgids voor Bulgarije zoeken….
    Of misschien dacht Sabrina: ge moogt hem hebben die Bulgaar.
    Het zou ook het begin van een romantische comedie kunnen zijn: onderschepte liefde

    Zoveel speculaties voor één euro, heerlijk.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s