een vruchtbare dag

LUIHEID IS DES DUIVELS OORKUSSEN

Het was gisteren een vruchtbare dag. Goed begonnen met het schrijven van een klachtenbrief, dat doe ik altijd graag. Rekeningen betaald. Dat doe ik minder graag. Een nieuw aangekochte bladzuiger terug gebracht naar de Gamma omdat mijn vader dank zij “zijn technisch vernuft” (!) mijn defecte hersteld heeft. 44,95 eur gerecupereerd dus. Daarmee naar de kringloopwinkel getrokken en twee interessante vondsten gedaan. Geërgerd verzucht dat ze toch ondertussen ook wel heel veel geld durven vragen in die kringloopcentra. De goede bedoeling gecommercialiseerd. Met overheidssteun. Een schmützig playmobil manneke voor 1 eur. Het stuk! Mogen de arme kindjes enkel maar met de brol spelen dan die je voor 0,10 € vindt? Ocharme. Een beschadigde vaas, slecht aan elkaar gelijmd kost 8 eur! Op de koop toe vind ik een pracht van een vintage handtas die 0,25 € kost (dat kan niet! Maar ja, ze is zelfs twee keer geprijsd! Vanbinnen en vanbuiten!) die aan de kassa ingehouden wordt omdat 0,25 eur niet kan (voilà). “Allemaal 3,75 eur!” Dat een andere envelophandtasje zonder prijsetiket op een rekje “solden” hing voor 1 eur nemen ze dan weer zonder morren als vanzelfsprekend aan. ’t Zijn toeren. Nadien onderweg “Ah kijk, hier is een bouwmaterialenhandel… ” witte silex besteld om mijn tuinpadjes aan te vullen. Twee big bags. ’t Kan niet op. Thuisgekomen gazon gemaaid toen het even droog was, mijn kippen er proberen van te overtuigen dat ze moeten op hun stok zitten als ze gaan slapen en niet op het stro in hun legnest. Tegenvallend kringgesprek, ze weigeren in dialoog te treden. Nog maar eens getreurd om mijn haag en vastgesteld dat de buren bovendien hun struiken, die ondertussen als mijn groenscherm dienden, gesnoeid hadden. Stickers “verboden voor vliegen” op mijn ramen geplakt. (Kunnen die vliegen lezen?). Een filmpje opgezet en me tussendoor afgevraagd waarom er in films altijd een drankje aangeboden wordt waar zelfs niet aan genipt wordt omdat de gast binnen de minuut weer vertrekt. Dat staat daar dan, al die verspilde koffie, thee of cola. Fijn bezoek. En waarom moet een tv-dokter nooit betaald worden? Nadien wat vakantiehuisjes bekeken in de Provence en weggedroomd. Later wat geschreven en mijn “drafts” opgeruimd en verzucht dat ik toch misschien niet vier op de vijf logjes moet weggooien omdat ik ze niet goed genoeg vind. De daad bij het woord gevoegd en direct het aantal “draft” stukjes van de dag en van vroeger toch gepubliceerd. Bedacht dat de douchekapjes dringend moeten geupdated worden en dat dat blogje een jaar bestaat. Tevreden vastgesteld dat 80.510 gerdernissen en 32.075 verzuchtingen samen 112.585 kliks zijn en dat je dat toch ook moet verdienen elke dag. Zelfs al weet ik nog steeds niet hoe waardevol deze cijfers zijn. En dan wou ik nog berichten over wat een vreugdevolle dag ik had gehad, maar toen viel ik in slaap.

Het was voorwaar een productieve dag.

5 reacties

 1. Natuurlijk kunnen vliegen lezen, ze zijn alleen zo verdomd eigenwijs!

 2. De kringloopwinkel; ik loop er graag eens binnen. Of beter: liep. Want hun prijzen zijn heden inderdaad niet meer reëel. Het is me zelfs al een keer overkomen dat eenzelfde stuk goedkoper geprijsd stond in de plaatselijke verkoopzaal. Dan weet je het wel.
  Ontdekkingen doe ik voortaan op rommelmarktjes. Of op de interwebs. Ik snuister graag; ’t is sterker dan mezelf, vrees ik.

 3. Eén van de activiteiten op uw vruchtbare dag heeft mijn bijzondere aandacht weerhouden. Als je kan raden dewelke, dan levert je dat een punt op uw spaarkaart op.

 4. Het punt is binnen.

  @Menck: kan je eventueel ook eens snuisteren in een vorig artikel? Ik wil graag een professionele mening. Aub en danku. Bart, wat denk jij er van?

  Nog andere specialisten in de materie onder de lezers?

 5. Een spaarkaart voor een delhaizebadlaken?!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s