tv tip 20/1 – spooks

SPOOKS – BBC 1 – ELKE MAANDAG – 22 U

De Amerikanen denken dat ge een Rus zijt die voor de Engelsen spioneert en de Russen denken dat ge een Engelsman zijt die voor Amerikanen spioneert en de Engelsen denken dat ge een Amerikaan zijt die voor de Russen spioneert. Eigenlijk zijt ge een Engelsman die doet alsof hij een Amerikaan is die in Rusland doet alsof hij wil overlopen maar op de langen duur weet ge het zelf niet meer of dat ge nu ofwel een Rus zijt die voor de Amerikanen spioneert dan wel een Amerikaan die voor Engeland is of een Engelsman in New York (of neen, dat niet). Tussendoor lost ge de bankcrisis op, redt ge een wereldtop,  elimeert ge een terroristische beweging die Londen wil platleggen en zorgt ge voor de wereldvrede. Tot ge in de handen valt van een geheime dienst van wie dat ge zelf niet meer weet van welk land die nu eigenlijk is omdat die van u de spion maken die zij willen dat ge zou zijn en als dat hun niet past dan dwingen die u wel om te denken dat ge een contraspion zijt die waarschijnlijk in het echt toch wel een contracontraspion is waardoor ge dan eigenlijk toch weer gewoon de spion zijt die ge dacht dat ge oorspronkelijk waart. Of neen, toch niet, je realiseert je gelukkig tijdig dat je een geheim agent van MI5 bent!

Het (ont)spannendste uurtje van de week! Tot mijn grote spijt volgende week maandag alweer de allerlaatste aflevering van het allernieuwste seizoen. De ontknoping. Omdat ik undercover keek mocht ik dat nu pas laten weten. Kom op met die DVD van deze britse topreeks! (Tot zolang stel ik het wel met de zes eerste seizoenen.)


Advertenties

2 reacties

  1. Spannend.
    Voor de liefhebber van het genre is er ook George Smiley van John Le Carré.
    Dat is eigenlijk een Engelsman die zich in Rusland voordoet als een Amerikaan die is overgelopen. Maar hij krijgt sympathie voor de Russen waardoor hij besluit écht over te lopen maar dat kan hij natuurlijk niet zeggen tegen de Russen want dan zou het uitkomen dat hij eigenlijk een spion is en hij kan het ook niet zeggen tegen de Engelsen want dan zou hij geen geheime informatie meer kunnen doorspelen aan de Russen. Dat is ook allemaal verfilmd.
    Ach neen, nu zit ik toch te verwarren met Kim Philby zeker en dat is wel écht gebeurd, Philby is een dubelspion en Smiley is gewoon een mol.
    Enfin, de koude oorlog dat waren nog eens spannende tijden.

  2. Zit ge nu nog altijd naar die herhalingen te kijken?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s