mobistar klantendienst

“ONS RECHT OP PRIVACY!”

vrijdag 10 april 10:35u

Ik bel Mobistar 5000 omdat ik informatie wens over de huidige stand van mijn verbruik. Ik vermijd call-centers te bellen dus ik heb me goed geïnformeerd via de website maar ik kan enkel mijn laatste factuur raadplegen. Ik vraag aan de call-center medewerker of ik de huidige stand van mijn rekening kan opvragen. Hij zegt dat ik dit moet doen via hekje123hekje. Ik vraag of hij me die niet kan doorgeven en hij herhaalt boutweg en zonder enige hulpvaardigheid hekje123hekje en dan krijgt u de informatie mevrouw, ik zeg ok, maar u hoeft hiervoor niet geïrriteerd te zijn, ik stel enkel een eenvoudige vraag en het zou handig geweest zijn indien u me kon verder helpen. Hij zegt dat hij niet geïrriteerd is maar dat dit zijn natuur is en er onstpint zich een pittige conversatie waarbij hij me constant overblaft en aangeeft dat het niet aan mij is om te oordelen over de kwaliteit van mijn werk. Ik antwoord hem dat ik als klant wel meen dat ik het recht heb om te oordelen over de manier waarop hij me te woord staat en hij antwoordt daarop dat anderen die daarvoor  bevoegd zijn over zijn werk oordelen en niet ik en hij blaft door, waardoor ook ik steeds meer geërgerd word. Ik vraag tenslotte zijn naam en tot mijn verbazing krijg ik te horen dat ik die niet krijg want dat dit onder het recht op privacy valt!!

Ik wil het niet eens meer over de inhoud van het gesprek hebben, het is enkel die laatste opmerking die me doen steigeren heeft: recht op privacy!? Hij moet al mijn gegevens hebben bij wijze van spreken tot de maat van mijn kleding toe en ik mag zijn naam niet weten!!??

Ervaring leert me dat geen enkele klacht iets uithaalt en dat een mens geen antwoorden krijgt op zijn vragen omdat je niet door het call-centrum kan, maar dat iets op een blog zetten wel helpt.

Dus bij deze: Mobistar? Hebben uw medewerkers het recht om hun naam te verzwijgen? Ervaringsdeskundigen, specialisten ter zake, dezelfde vraag!

Advertenties

24 reacties

 1. Dat is flauwekul natuurlijk. Die man zijn job is aanspreekpunt van een firma en die hebben een naam. Binnenkort krijgen we een nieuwe regering, allemaal ministers zonder naam, aja, hun privacy.
  Meestal zeggen die mensen van een callcentrum eerst hun naam als ze de telefoon aannemen. Misschien eerst de naam opschrijven vòòr je de conversatie begint.
  Dat is echt om je dood te ergeren.

 2. Ik ging net hetzelfde zeggen: die mensen krijgen regelmatig ‘coaching’ en worden aangemoedigd om een gesprek te openen via het beproefde ‘groet+bedrijfsnaam+eigen naam’ schema, en als je die niet goed begrepen hebt (wat vaak gebeurd) kan je maar beter direkt vragen de naam te herhalen. Die gasten kennen de truken van de foor natuurlijk wel, en geven vaak een andere naam op dan die van hen, maar het is toch al een eerste indruk van jou naar hen toe, en belet hen je te overblaffen (meestal).

  Wat je ook kan doen is noteren wanneer je exact gebeld hebt, dan terugbellen en klacht indienen bij de team leader/supervisor en die kan dan in de logs checken wie de call beantwoord heeft. Als hij wat wil meewerken natuurlijk.

  Uiteindelijk doet het allemaal niet veel uit, maar een beetje psychologische oorlogsvoering kan je al ver brengen.

  Recht op privacy, hah! Dat gaat de richting op van de stalker die zijn bezigheden klasseert onder recht op privacy. ZIJN privacy, niet die van zijn slachtoffer!

 3. Ook ik heb dergelijke ervaringen met het callcenter van Mobistar! Echt klant-onvriendelijk! E-mails werden vorig jaar meer dan 3 weken later zelfs pas beantwoord en niet met het beoogde resultaat! Om de pot heen draaien, ja zelfs de klantendienst! Nu een dreigbrief ontvangen om binnen 5 dagen een som van 17 euro te betalen, zogenaamde achterstand, zogenaamd hebben ze mij meerdere aanmaningen verstuurd, terwijl er niets ontvangen werd en alle rekeningen betaald zijn! Vandaag krijg ik mijn rekening van mijn Mobistar Everywhere, 18 € te betalen terwijl er niet is online gegaan, mededeling Sim-kaart schorsing, dus blijkbaar zeggen ze eenzijdig contracten op, en laat de klant er nog flink voor betalen ook! Bende gangsters bij Mobistar! In februari een vriendelijke dame aan de telefoon met een aanbod om mijn abonnement van mijn gsm te verlengen, ben erop ingegaan, daar heb ik nu natuurlijk spijt van als je bekijkt hoe je als vee behandeld wordt door Mobistar! Nu kan je alleen nog maar bellen en/of schrijven, in bellen heb ik geen zin, je wordt toch maar afgesnauwd! En een hoop tijdverlies, een brief schrijven, kost ook teveel tijd want ze zijn het niet waard, enkost ons nog eens een postzegel, terwijl je hen voorheen ook een e-mail kon sturen, nu blijkbaar niet meer.! Ze klagen dat hun omzet gedaald is, van geen wonder, ze zal wel nog meer dalen , en daar zal de crisis voor niets tussenzitten, hun bereikbaarheid en klantvriendelijkheid (klantonvriendelijkheid dus) zijn daar de oorzaak van! Goed bezig Mobistar!

  • Inderdaad Bert; gangster zijn ze, vuile dieven!

 4. Beste, ik was opzoek naar de klantendienst van mobistar ( geen callcenter medewerker) toen ik op uw blog ben beland.
  Graag wil ik u mijn verhaal vertellen…
  Begin deze maand kreeg ik een factuur van Mobistar, 260 Euro.
  Ik ben hen voor een afbetalingsplan, zegt die man (callcenter medewerker) dat op 15augustus de eerste betaling van 40 Euro van de rekening wordt gehaald.
  Oké, fijn.
  Blijkt dus dat ze het VOLLEDIGE bedrag (260Euro) zomaar eraf hebben gehaald!!
  Dus ik zo kwaad als iets, ik bel naar mobistar en het enigste dat ze mij vertellen is dat de afbetalingsplan gestart was op 3 aug. En dat ik de bank maar moet contacteren!
  Bel ik naar de bank, die sturen me terug naar Mobistar, terug bij Mobistar zegt een andere medewerker dat het mijn job was om de domicilering te desactiveren.
  Ik hoefde die niet te activeren, dus hoe moet ik nu weten dat ik die moest deactiveren, en trouwens, zij hebben meer afgehaald dan de opgemaakte betalingsplan!
  “U kunt klacht indienen via fax mevrouw”
  Bedankt Rotzakken!

  Nu zit ik hier, met mijn dochtertje van 16maand en 100euro voor de rest van de maand. En we zijn nog niet eens aan de helft van de maand!

  Maar wat kan het hen nu schelen, zolang zij eten en geld hebben…

  • hey,
   ja ze denken echt niet aan wat voor gevolgen er zijn voor de persoon die de afbetaling wilt. Maar als zij het voor hebben bijvoorbeeld dan moet alles correct gebeuren he.
   ik hoop dat je de maand goed bent doorgekomen want zo’n rotzakken denken nooit aan iemand anders.

   Ik had het vorige voor : ik heb internet van mobistar en elke maand betaal ik € 30 dat is allemaal goed en wel.
   En ineens krijg ik een factuur van €30 en nog een tweede van €100 en ik werk via interim dus het geld van de interim was gestort dat is €150 en dan ging natuurlijk ook het geld eraf direct van mobistar.
   Nu heb ik dan ook direct gebeld naar 5000 de klantendienst maar volgens mij ook voor de callcenters, en ik vroeg hoe dat het kwam dat ik zoveel moest betalen?

   Het antwoord van die gast was ‘ja mevrouw u hebt gewoon veel meer verbruikt dan vorige maand!’
   en toen vroeg ik ‘ ik heb evenveel GB gebruikt als normaal en toch moet ik meer betalen!’
   dan zei hij op een toon ‘ als u op het factuur kijkt dan ziet u multimedia daar hebt u zoveel gebruikt.’
   Ik wist totaal niet waar multimedia voor stond dus ik vroeg dit ook, terwijl hij dan op een toontje zegt ‘ ja dat kan alles zijn he mevrouw! ik denk dat het hier over seksites gaat en youtube!’

   Sorry ten eerste kom ik niet op de seksites, ten tweede ben ik nooit niet over de limiet gegaan en ten derde wie denkt em dat hij is, ik vroeg meer informatie en hij verwees mij gewoon naar de website om mijn facturen in details te bekijken.
   Nu het mooiste moet nog komen ik ken al twee mensen die dit nog meegemaakt hebben als er nog mensen zijn die dit meegemaakt hebben kunnen jullie mij iets laten weten?? please want dit kan niet !!

   Om eerlijk te zijn ik heb ook al bij callcenters gewerkt en je krijgt er uitleg hoe je een gesprek moet aanpakken maar ik persoonlijk vind dat je de klanten moet helpen ook al ben je een callcenter en kun je dat niet garanderen als callcenter dan denk ik dat je geen klantendiensten moet aanpakken want je mag niet veel tijd verspillen aan klanten!!

   Awel als alle mensen in een callcenter dezelfde gedachten allemaal hebben om de mensen te helpen met hun probleem dat het zover nog niet komt dat er klachten zijn! mensen zullen het zelfs meer begrijpen en begrip tonen!!

   ZET JULLIE COMMENTAAR HIER MAAR , IEDEREEN ZIJN COMMENTAAR IS WELKOM

   groetjes

  • Gangsters zijn het bij Mobistar. heb vandaag een factuur gekregen omdat ik mijn abonnement heb opgezegd. Was gestart jaren geleden met een abonnement van 2 jaar, die is al lang verstreken.Ben sedert eind November naar een concurrent overgestapt, en kreeg vandaag de gepeperde rekening van 140!!!!!!!!!!!€ te betalen, en dit binnen de week!!!!!!!!!! te betalen! Schandalig gewoon!!!! Ik laat mij niet meer uitpersen door die gangsters!!!!!!! Ik ga ermee naar mijn advocaat! Het moet nu maar eens gedaan zijn met die schandalige maffiapraktijken van Mobistar!

   • ben ook overgestapt , na ongeveer 10 jaar bij mobistar klant te zijn ,
    krijg na 3 maanden een factuur van 150 € te betalen
    schandalig , contractbreuk noemen zij dat , en in het mobistar center waren ze allesbehalve vriendelijk

   • Mijn vrouw en ik zijn in december 2009 overgestapt naar een andere operator na bijna 20 jaar klant te zijn geweest bij Mobistar.
    Vandaag kreeg ik een factuur van mobistar in de bus om een bedrag van 300€ te betalen wegens contractbreuk. 150€ per geactiveerde kaart. Awel als dat de dank is voor jarenlange samenwerking dan kunnen ze bij Mobistar ferm den boom in met hun schandalige praktijken. Bende maffia!

   • Ga naar een advocaat of schrijf naar de ombudsman!!

 5. Ik ben na jaren tevredenheid, onlangs niet meer tevreden,ze verhogen hun tarief zomaar zonder de klant ervan op de hoogte te stellen,ik vind dit ongepast ook al gaat het maar om een euro,dat speelt geen rol,het vertrouwen moet correct blijven,en als er toch wijzigingen doorgevoerd worden hebben de klanten het recht om ervan op de hoogte te worden gesteld,dus als mijn abonnement zal worden verlengt zal ik toch eens goed nadenken,en de mond tot mond reclame zou heel vlug kunnen minderen,Base heeft momenteel de beste tarieven net opgezocht via test-aankoop,we mogen ons zo niet op de moeite steken om eens bij de andere operatoren ons licht op te steken,alhoewel ik het meer en meer begin te betwijfelen wat betreft concurentie,al eens gehoord van prijs afspraken !!!

  • Hey, je kan zonder probleem je abonnement “voortijdig” opzeggen he, de tariefverhoging geeft u het recht om via aangetekende brief je contract met directe ingang te verbreken. Succes.

 6. Onlangs opgelicht in de makro van st-p-leeuw,door verkoper van mobistar.Hij heeft mijn kontrakt verbroken om mij zogezegd een promotie te geven.Eerst een dag bij proximus 5 euro opbellen,daarna terug mobistar.Factuur contractbreuk 75 euro,gebeld naar 5000 kunnen niets doen.Drie aanmaningen om te betalen.VLUG DE VERVALDAGEN ZODAT DE GANSE FAMILIE ER KAN UITSTAPPEN;

 7. OOK AANGETEKEND GESCHREVEN,ZE ANTWOORDEN ZELF NIET ALSOOK DE MAKRO NIET.HEEL TOF UW KLANTEN LATEN OPLICHTEN ;DOE ZO VOORT.

 8. Het blijft maar klachten regenen, ook over ander operatoren, (vb ook weer in Humo..). Minister Quickenborne?

 9. Heb onlangs contractje afgesloten voor Mobistar Internet Everywere.
  Mijn Simkaartje heb ik nu reeds meer dan een week. maar de internet stick moet via DPD komen. Schijnt dat die 2 x langs kwamen? Ik vind maar een briefje.
  DPD belt niet op voorhand wanneer ze langs komen.
  Na telefonisch contact werd me degegedeeld dat ik een afspraak voor een bepaalde dag kon maken maar ik moest dan wel de GANSE dag thuis blijven. Ongeveer voor of na de middag kon niet.
  Dit kon dan teru voor mij niet waarop ik getracht heb Mobistar telefonisch te bereiken.
  Dat was er nu net te veel azan. Na anderhalf uur, diverse computerstemmen en alles behalve een reactie van een of andere robot, nada, niets verder.
  Dan maar via email gevraagd hoe het verder moest.
  Ze antwoorden daar binnen de 4 werkdagen, hm …
  Dus een week later een berichtj via email; of ik geen commercieel adres had waar dit afgeleverd kon worden.
  Met andere woorden, omdat zij mensen en telefoontjes zouden kunnen sparen moet ik andere mensen lastig vallen.
  Ik heb het boeltje gelaten zoals het was en opgezegd. Gewoon de doorlopende opdracht geblokkeerd bij de bank.
  Nu afwachten maar ik het vertik het om met dergelijke firma’s iets te doen.
  Ik ben nog altijd klant en wil op een degelijke manier benaderd worden.

 10. Wel mensen,er is nog personeel die hun werk ter harte nemen.Wonder boven wonder ik ga 75€ terug betaald krijgen,daar het bewijs er is dat ik opgelicht werd door belcompany bij makro.Als het goed is mag dit ook gezegd worden.

 11. Ik vulde op 22 november het formulier in op simply by mobistar om klant te worden.
  Ik kreeg tweemaal een simkaartje thuis, maar die werkten niet. Na veel gemail en getelefoneer schakelde ik over op Base en daar kreeg ik te horen dat Mobistar mijn nummer (die ik al meer dan tien jaar heb en absoluut niet kwijt wil) gedeactiveerd heeft. Als ik bel naar Mobistar beweren ze dat ze mijn nummer daar niet hebben en dat ze niets kunnen doen. Ben via de Mobistar winkel te weten gekomen dat Mobistar mijn nummer wel degelijk heeft, maar omdat simply by mobistar enkel via het web werkt, kan niemand iets doen. Ik moet maar een ‘formuliertje’ op de site invullen… heb ik gedaan, maar geen reactie. Ik zit dus al een maand zonder GSM…

  Iemand een idee?

 12. Ik vind de echt mail service van Mobistar echt kut. Half de tijd kun je je mail niet eens lezen en als je dan toch in de mailbox geraakt moet je alles vlug lezen en nergens blijven plakken of je krijgt weer een Error 404. Zeikers zijn het, bah 😦

 13. via deze wil ik u beleefd vragen of mijn aangetekend schrijven van opzegging van mijn kontrakt bij Mobistar reeds volbracht is, daar bij test mijn nummer nog steed in gebruik blijkt te zijn, ik heb mijn domiciliering bij de bank ook reeds stop gezet
  gelieve mij via deze weg zo spoedig mogelijk te berichten
  mvg
  Lenaers Maria

 14. Ombudsman? Die doen gene zak! Ik ben naar hen getrokken met mijn mobistar zaak en er werd niks uitgehaald. Geen schadevergoeding nadat mobistar ons helemaal gepluimd had, terwijl er afgesproken was van een bepaalde som af te halen en niet wat mobistar er effectief van gehaald heeft.
  De zaak lag maanden bij de ombudsman. Uiteindelijk sturen ze een document via email (die ik niet eens kon openen) om te zeggen dat er een afbetalingsplan is geregeld! ja hallo! die heb ik geregeld en zij hebben er zich niet gehouden!
  Anyways, ombudsman haalt niks uit.

 15. Hallo ik ben Guido,vanavond in Brussel merkte ik om 21u15 dat mijn GSM gestolen was.
  Ik ga met een telefoonkaart in een telefooncel bellen naar het nummer van Mobistar,verkregen via 1212.Eerst taalkeuze maken om te horen dat al de medewerkers in gesprek zijn.Ik wachtte 10 minuten,legde tenslotte af.
  Ik probeerde dan later op de avond met een vast toestel het speciaal nummer bij diefstal of verloren zijn van de GSM.Meer bepaald van 23u tot 23u30 had ik geduld met naar de boodschap te luisteren:”al onze medewerkers zijn in gesprek”.
  Mijn geduld raakte oo,en ik haakte de hoorn in.
  Ik maak me zorgen als de dief heel de nacht met mijn GSM belt,of naar dure kontaktlijnen,dan ziet het er niet goed uit voor mij financieel.
  Ik ben ook ontgoochelt nu.Ik weet dat die medewerkers wel regelmatig naar buiten gaan voor een rookpauze.
  Momenteel een ontevreden klant van Mobistar.
  Groeten Guido 3-3-2010


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s