mijn gedacht over Tom Boonen

EN EEN AANTAL ANDERE DINGEN

Al lijkt het aan de activiteit op mijn blog misschien niet zo, toch heb ik nog steeds een mening.

Over Jean-Jacques De Gucht bijvoorbeeld, die samen met zijn vader nog ongenaakbaarder en arroganter is dan twintig Didier-gladde-aal-Reynders tesamen. Over het rapport van onze parlementsleden dat De Standaard laatst publiceerde en waaruit bleek dat negentig percent van de politici met goede punten geen verkiesbare plaats krijgt bij de komende verkiezingen of zelf moedeloos uit de politiek stapt en degenen met nul punten de lijsten beheersen en de verkiesbare plaatsen innemen. Over de afwezigheid in zowel het Waalse als het Vlaamse Parlement.

Over het kiezersbedrog had ik graag ook een stukje geschreven in de afgelopen weken, want niet u of ik beslissen wie er gekozen wordt maar de partijen nét door de plaats die bepaalde personen wel of niet  toegewezen krijgen op de lijst. Ik had u zo graag verteld wat ik dacht over het fulmineren van de VLD tegen JDD en zijn detectivepraktijken maar het tegelijk o zo voorzichtig omspringen met uitspraken over een eventuele coalitie met LDD en ik had u willen laten weten dat ik er bijna zeker van ben dat als het er zal op aankomen om een meerderheid te halen het voorval snel zal vergeven en vergeten zijn en met de mantel der liefde zal bedekt worden en dat er aan alle kanten zal mea culpa geroepen worden.

Ik heb nog steeds een mening, over de straffeloosheid in België bijvoorbeeld gaande tegenover  wanbetalers bijvoorbeeld, over het niet vervolgen van witteboordcrimininaliteit of het niet bestrijden van fiscale fraude, over het te verzaken aan de kiesplicht tot het laks (niet) optreden van politie bij wagens die niet op de pechstrook van de snelweg mogen blijven staan, bij dit laatste meer bepaald over de pragmatische  (en hilarische) uitleg hierover van een woordvoerder van de politie tot over het weghalen van openbare groen voor je stoep omdat je je eigen oprit niet wil gebruiken, en ik had u graag mijn standpunten daarover toegelicht.

Mijn mening over het ‘lumineuze’ idee van Kathleen Van Bemt om ouders cursussen te laten volgen om hun kinderen rijles te geven, heb ik u niet kunnen meedelen, net zoals die over de lijnbussen die in Anderlecht omgeleid worden omwille van Islamitisch rouwdiensten en de bedreigingen van de inwoners van Anderlecht t.o.v. buschauffeurs en de oplossing van De Lijn (omleiden dus om rellen te vermijden dus problemen ontwijken i.p.v. ze op te lossen) waarover in alle talen gezwegen wordt in de pers.

Mijn mening over  het klakkeloos kiezen van een school voor je kind zonder naar de filosofie ervan te kijken maar omdat het lekker dicht bij de deur is en dan naar de pers lopen omdat het naar hun onderwijsmethoden ervaringsgericht onderwijs in de praktijk toepast en de buitenproportionele aandacht die hieraan besteed wordt in de pers, had ik hier ook willen neerpennen.  En tegelijk had ik me dan afgevraagd, als ik dan toch bezig was, of een school sluiten een oplossing is om moetergde leerkrachten in te tomen, mijn conclusie hierover dat die probleemkinderen dan toch gewoon in een andere school bij andere leerkrachten terechtkomen en nog steeds niet in de hulpverlening waar ze zouden thuishoren wegens een tekort aan plaatsen is misschien toch te simplistisch om een blogstukje aan te wijden. En dat stukje waarin ik had willen stellen dat ik eigenlijk vind dat er tegenwoordig nogal veel probleemkinderen zijn en er over elk minimaal afwijkend gedrag een diagnose moet gesteld worden met een bijpassend ziektebeeld had misschien toch wat te shokerend geweest wegens het gebrek om te kunnen nuanceren op een blog.

Ik wou dat ik tijd gehad had om mijn mening te verkondigen over het verkopen van overheidsgebouwen door de Federale Regering en dit sale&leaseback systeem omgekeerd toepassen bij de Vlaamse regering (Opel) en om aan mijn lezers te vragen waar die logica dan zit en of nog iemand beseft dat de VLD ons land uitverkocht heeft en er dan ook nog iemand weet van heeft dat o.a. de verkoop van de Japanse Ambassade nog jaren zal gevolgen hebben op de begroting en dat er ook alweer fraude gepleegd is bij de verkoop van de Financietoren en  dat al onze elektriciteit nu uit Franse handen komt met de nodige gevolgen en of er iemand is die zijn stemdrag zal laten beïnvloeden door deze fait-diverskes. (Hebt u trouwens ook als verkiezingstunt dertig euro korting gehad op uw elektriciteitsfactuur deze maand en waarom heb ik daar niets over gelezen?)

Ik ergerde me ook nog zo blauw aan de nieuwe Zevende Dag dat ik daar toch een verzuchting over gepost heb maar hierin ben ik het vergeten te hebben over het ketnetachtig vertoon van het licht ge-wicht Ciska Schoeters in een godweetwatofwaarom nietszeggende rubriek waavan alle relevantie me compleet ontgaat. Ik had u willen zeggen dat ik vrijdag zat te zuchten  voor de nieuwe ‘Villa Politica 09: Villa op verkiezingstoer’ show, en bedacht dat indien ik Linda De Win was ik het zou vertikken te luisteren naar een regisseur die me als een schoolmeisje op het matje zou laten komen voor de als een God-de-vader-op-zijne-troon-zittende Yves De Smedt en vroeg me af waarom een discussieprogramma meer nodig heeft dan een tafel met stoelen, terwijl net dit ontbreekt. Energiek en creatief zeker, staand?

Ik had al een tijd geleden nog eens tegendraads willen schrijven dat ik de meiden van Hallal helemaal geen toffe meiden vind maar arrogante Hollandse wichten en dit niet door hun verschijning in Phara maar al sinds de eerste keer dat ik hun show op Ned. zag en ik begrijp helemaal niet meer dat je als vrouw de Islam kan verdedigen nadat ik al vier weken lang  schrijnende reportages in Panorama gezien heb over de vrouwonderdrukking, dewelke ik u eigenlijk allemaal als tv-tip had willen geven. Net zoals ik u had willen wijzen op de uitstekende reportages die te zien zijn in Tegenlicht en op de herhaling van ‘The Street”.

Ik had hier eens diep willen zuchten over het ontslag bij de Morgen van mijn favoriete columnist-woordkunstenaar Bernard Dewulf en voor één keer had ik iets wilen schrijven over sport omdat ik heel toevallig blijven hangen ben bij een uitzending van Holland Sport waar chef sport Hans Vandeweghe van De Morgen het had over Tom Boonen en over een afrekening tussen Lefevre en HLN en ik me afvroeg of zijn uitlatingen over de Persgroep iets te maken hebben met zijn aangekondigd ontslag of dit louter toeval is. En hoe ik nog maar eens vastgesteld heb hoe onvolledig en subjectief de berichtgeving de dag van vandaag is.

Ik had het ook nog willen hebben over de rechtse twintigers in mijn “creatieve” werkomgeving die eigenlijk zouden moeten rebelse linksen zijn maar blauw stemmen omdat hun ouders dat ook doen (!) en over dertigers die zich socialisten noemen, maar volgens mij het voorbeeld zijn van salonsocialisten die zich helemaal gesettled hebben, zelfvoldaan omwille van de “intelligentie” die ze zichzelf aanmeten en omwille van hun baan en hun afgelegde studies, blasé, ongenaakbaar en arrogant zijn tegenover mensen die niet geslaagd zijn in het leven zoals zij vinden wat geslaagd zijn in het leven is, maar dat geweldig goed kunnen omfloersen onder hun ‘we kunnen met alle lagen van de bevolking klappen” en “multicultureel” gedrag en net door deze denigrerende paternalistische  houding, onder het mom van “open, breeddenkend en werelds” meer problemen creeëren dan oplossen  en die je een kleinburgerlijke Vlaming noemen wanneer je standpunten afwijken van die van hen. Dertigers die zich geen enkele vraag meer stellen of kritisch denken wat net voor mij de definitie is van gesettled zijn…. En dat het een ander soort arrogantie is dan die van Jean Jacques De Gucht omdat je al bijna verontschuldigend hierover kan zeggen dat hij het van thuis meegekregen heeft en zo is opgevoed, maar deze socialisten in heel doorsnee werknemersgezinnen opgegroeid zijn waardoor hun arrogantie me net zo verbaast,  en dat het niet genoeg is om open te staan tegenover het dragen van een hoofddoek of creatief te verkondigen dat een fa kruis in het Frans hetzelfde klinkt als in het Nederlands, en slechte programma’s en  mottige muziek goed vinden onder de noemer “lekker foute plaatjes, oh plezant en om te lachen, die domme mensen in reality shows…”.

Dan had ik in datzelfde blogstukje willen vragen of ik dat nu helemaal verkeerd zie en stilsta in de tijd wat dus achteruitgaan is, of dat het nu net deze twintigers en dertigers zijn die we in de toekomst nodig hebben en of rechtvaardigheid  en eerlijkheid  voorbijgestreefd begrippen zijn? Worden leiders en volgzame burgers voor wie loze woorden, halve daden en onprofessionalisme een tweede natuur geworden zijn, een normaliteit in de toekomst?

En tenslotte had ik vandaag nog willen opwerpen in een apart logje dat ik er nu nog meer dan ooit van overtuigd ben dat het volk de leiders krijgt die het verdient wanneer ik zie dat de populariteit van Bart Somers zelfs gestegen is na het beschamende en verwerpelijke schouwspel van de laatste weken en ik dan enkel kan besluiten dat een groot percentage van onze bevolking effectief liegers, bedriegers, sjoemelaars, egoïsten, individualisten, wanbetalers en fraudeurs zijn en dat vooral zo willen houden. Maar wist ik dat eigenlijk al lang niet?

Ik bedenk dan wanneer ik me dagelijkse naar de uitermate plezierige werkzaamheden in de luchtige ledigheid van de wondere filmwereld begeef, dat ik dit allemaal had willen op mijn blog zetten, net zoals het feit dat ik  me al twee weken luidop en al vloekend zit af te vragen waarom er in ons land op dit ogenblik geen intellectuele/academische elite opstaat die luid en duidelijk en onophoudelijk bezwaar uit tegen het immorele gedrag dat politici tentoon spreiden en dat dit niet zo kan doorgaan. Iémand moet toch eens opstaan en op tafel kloppen? Heel hard?? Of heeft iedereen stuk voor stuk boter op het hoofd en is iedereen stuk voor stuk afhankelijk van diezelfde politici hetzij voor toelagen en subsidies, hetzij voor een baan, hetzij voor zijn toekomst of die van zijn kinderen? En wordt liegen en bedriegen en daarna braaf vergiffenis vragen en de spons erover en vergeten de norm? En owee, wie het durft oprakelen of kritiek durft te uiten toogklap verkondigt?

Maar ik had hier helaas allemaal geen tijd voor. Ook niet om links te plaatsen in dit tekstje. Die mag u zelf opzoeken.

Ik ga me ondertussen nog maar eens beraden over mijn stem op 7 juni. Over wie hem echt verdient.

12 reacties

 1. Nou, Vrouwe Aïda!
  Dat was als een dam die doorbrak. Ik betrap mijzelf erop dat ik een beetje murw geslagen ben door alle bedriegerij die dagelijks over ons wordt uitgekieperd. Op den duur raakt het je niet meer. Ja, ’t is echt waar. Na de zoveelste blunder van justitie bijvoorbeeld, wil ik het niet meer horen. Ik ben het beu.
  Erg, hé? Eigenlijk zou een mens bij elke kaakslag harder en harder moeten terugslaan, maar ik (wij?) zijn al die ellende eigenlijk een beetje gewoon geworden.
  Ik zie de toekomst somber in.
  Desalniettemin met vriendelijke groeten,
  De Drs.

 2. en dan heb je het hier nog niet gehad over de bekakte blondines van adel, uw verzuchting waar ik dit weekend het meest om gelachen heb!

 3. … en dan heb je het nog niet gehad over De ochtend op Radio 1 waar ze het eerste verkiezingsdebat In Vlaanderen 09 zo geweldig vonden. Was dat een debat? Ach, De Mensen In de Straat snappen het anders niet, of ze kijken niet. Die eigenreidheid van de politiek en de media. Nee, Wij Mensen Zijn NIet Dom, Wij Mensen Hebben Een Mening.

  Wat ik écht de moeite waard vond om naar te kijken de laatste dagen: Goudvis Michaël Borremans en Lichtpunt Simon Vinkenoog.

  Wat ik dus écht de moeite waard vond om er leestijd in te steken: je verzuchtingen hier. Meegezucht, opgelucht. Hier de woorden en de tijd gevonden voor wat ik ook allemaal had willen schrijven op mijn blog en meer.

 4. Een post die alles zegt wat er gezegd moet worden. 🙂

 5. “Burgemeester Patrick Janssens, de Vlaamse minister-president Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister Patricia Ceysens (Open VLD) gaan vandaag als eersten op kraamvisite. Peeters en Ceysens zijn tot peter en meter van de pas geboren olifant aangeduid. ”

  I rest my case…

 6. Hopelijk volgt u ook allemaal “De slag om Brussel”, een 4-delige Vpro-serie over de geheimen achter Europese regels en gisteren meer bepaald over Car21, de lobby van de automobielindustrie en hun activiteiten in Europa, die ik ook nog vergeten was u als TV tip (na Tegenlicht) te geven.

  Ook te bekijken op de website van de VPRO

 7. Heer SveN,
  I rest my case…
  Ik begrijp wat U wil zeggen. Onze politici houden zich met allerlei ‘dommigheden’ bezig.
  Waar is de tijd toen politici nog echte staatsmannen waren?
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

 8. […] ongevoelig in de vaart der samenleving. Niet webongevoelig: Stem op mij!!!! Tweet JA of NEE. Niet verzuchtend onkritisch. Politiek bewust of minder bewust of onverschillig. Ook De Mensen Hebben Hun Keuze En […]

 9. Ik zit al de hele week over ongeveer de inhoud van dit postje te discussiëren met mijn collega’s (zonder dat ik het gelezen had, zuiver toeval), en stel me dezelfde vragen: waarom doet niemand iets???

  Het is bemoedigend te lezen dat er nog mensen zijn die zo denken, maar waarom doen wij niets? Degenen die NU aan de macht komen, hebben geleerd te cumuleren, sjoemelen, liegen en bedriegen… van hun pa, en voor de Jean-Jacqueskes dezer wereld is dat de enige way of life, dus veel goeds moeten we daar niet van verwachten. Als hij maar in zijn SUV kan stappen en dure feestjes kan geven voor andere ‘carreaux hemmekes’ is het al goed.

  De foto’s van De Gucht, De Crem en De Decker (en vele anderen) die gepubliceerd worden in de krant zouden niet misstaan in ‘Lie to me’, en er zou bij vermeld worden: ‘dit is een blik die minachting verraadt’. Enfin, verraadt is veel gezegd, ze proberen zelfs niet te verbergen dat ze neerkijken op de rest van de bevolking.

  Wij zijn grote dommerikken dat we hun allemaal maar laten begaan, ze verkopen het land onder onze voeten, geven ons geld weg en gaan over lijken, allemaal om zelf toch maar in een grote villa te kunnen wonen en met een dikke auto te rijden.

  De PS krijgt het ene schandaal na het andere over zich, maar dat betekent dat die schandalen allemaal al lang bekend waren maar dat ze netjes opgespaard werden om ze te gebruiken voor de verkiezingen. Waar zijn we mee bezig, als we misdaden niet meteen uitbrengen zo gauw ze bekend zijn? What the hell???

 10. Vrouwe Aïda,
  Nu hebben die Brusselse burgemeesters weer hun kiesbrieven in het Frans rondgestuurd. Dat spelletje duurt nu al zo lang dat de mensen er langzamerhand immuun voor geworden zijn. Ikzelf kan het mij ook niet meer aantrekken. Maak mij maar wakker als de zaak is opgelost, denk ik dan.
  Het zou niet mogen zijn, ik weet het, maar de mensen zijn apatisch geworden door alle ellende die ze dagelijks over zich heen krijgen.
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

 11. De reactie van Sven zegt gewoonweg alles over de politiek heden ten dage, knal erop. Ik dacht ook “waar zijn we mee bezig?” als ik dat las.

  Ivm Jay-Jay en de macht (en het bedrog) der partijen: ik schreef er ook een stukje over, net als over een aantal andere onnozeliteiten eigen aan verkiezingen.

  Wat de straffeloosheid betreft: soms wordt die zelfs nog in de hand gewerkt. Het is misschien geen witteboordencriminaliteit, maar minstens pure onrechtvaardigheid als de gewone man moet opdraaien voor de belastingkortingen aan grote bedrijven via allerlei legale schimmige constructies.

  Over de rest van je betoog kan ik je ook heel goed volgen. Ik vind het ook bijzonder jammer dat het enige goede politieke programma (Polspoel & Desmet) afgevoerd is, om nog maar te zwijgen over het feit dat zoiets (de laatste jaren) nooit op de VRT bestaan heeft. Nee, Ter Zake kan hier niet aan tippen, zeker niet nu ze het programma om de haverklap onderbreken voor onnozele human interest toestanden die evengoed in De Rode Loper konden zitten.

 12. Ook voor u ligt een erelidkaart van MELANCHOLIA klaar. Groeten van een uitstervend ras.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s