weer wat minder radio 1

VAARWEL JOHAN JANSSENS!

Toen was de televisie naar de kloten. Toen luisterden we naar de radio. Toen was ook de radio naar de kloten. Toen luisterden we naar de wind.

Zo was het goed.

Het was begin 21ste eeuw. Het kind zong nog door het huis. De planeet was hopelozer dan ooit. De mare liep dat de zeespiegel ons zou vernietigen. Het kind echter danste op “On the Radio”.

Megacoolkeitofgraaf. Het idioom van zijn overstromende tijd.

Toen staken wij nog één keer die radio aan met gemeenschapsgeld. Elke windrichting was toen fantastisch, elke song supereindeloosgeweldig, het nieuws was de reclame, de reclame het nieuws. En als het weer eens over dichters ging, wilden die liever schilder zijn, “want ah ja, natuurlijk die naaktmodellen en zo”.

De studio lag dubbel, en wat waren wij keicoole toffe jongens onder elkaar. En zeggen dat geen schilder toen nog met naaktmodellen werkte, behalve de tijdgenoten Rubens en Panamarenko, maar who cares. En was everybody inmiddels, beste luisteraars, onnozelaars, zeveraars, baggeraars, adelaars, nog immer happy? Want we vliegen er weer in vandaag. Meteen méé. Olé-joepiejé. Good for you-hoe-hoe. Zo ging het toen toe. En op de tet van ons Mariët hadden ze nen tsjoepel opgezet.

Enzomegavoort.

En plezant dat het toen was. Everybody zo uitentreuren heppy. De planeet hopelozer dan ooit. Maar door de radio woei, als overal, de neurose van de leute. Iedereen meteen méé. Samen op de golflengten van de verdwazing. “En zo meteen, luisteraar, sukkelaar, barbaar, gaan we naar de film. Altijd leuk.”

En alles, àlles , was toen altijd leuk. En toen was ook de radio naar de kloten. En toen luisterden we naar de wind.

En zo was het eindelijk goed.

De wind huilde. Het was begin 21ste eeuw. Niets ging goed. Altijd léuk.”

BERNARD DEWULF


1 reactie

  1. Altijd leuk Bernard Dewulf.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s