wat is een Vlaming?

DE OCHTEND – RADIO 1 – NIEUWSGIERIG NAAR WAT ER LEEFT!

Fransen zoeken een identiteit om nieuwkomers een duidelijk kader te geven. De Ochtend vroeg vanmorgen welke identiteit Vlamingen hebben en welk kader wij  nieuwkomers kunnen geven?

Een  Vlaming is een verongelijkte individuele egoïst met een totaal gebrek aan burgerzin die vindt dat élke euro belasting er één te veel is, maar tegelijk geen enkele verantwoordelijkheid meer neemt en het vanzelfsprekend vindt dat de staat een extreme zorgstaat is/moet worden en zodoende zoveel mogelijk gratis wil. Een Vlaming is iemand die besloten heeft dat hij als simpele Jan-met-de-pet de wet niet meer moet naleven omdat alle politici-zakkenvullers/zakenlui/ondernemers/stinkenderijkaards/asielzoekers/allochtonen dat ook niet doen  – en al zeker niet gestraft of vervolgd worden! – en schept graag op over zijn foefelen en zwartwerk (alszijdatmogenmagikdatook). Een Vlaming komt enkel op straat of  mailt naar Peeters&Pichal wanneer hij vindt dat ‘zijn eigen’ onrecht is aangedaan of hij zijn achtertuin met veranda bedreigd ziet, laat zich probleem- en protestloos uitmelken door energie- en telecombedrijven, plaatst zonnepanelen niet uit ecologische overwegingen maar omdat het hem belastingsvoordeel oplevert, kiest morgen alweer voor een politicus die hij gisteren verketterde, is vanavond al vergeten wat er vanmorgen gebeurd of gezegd is  behalve wie er kwam eten. Een Vaming houdt zich enkel aan de snelheidsbeperkingen als er een flitspaal (gesignaleerd via sms of website!) in de buurt is en zijn portemonnee in gevaar komt, is er van doordrongen dat verkeersregels enkel moeten gevolgd worden om boetes te vermijden en niet voor de algemene veiligheid en maakt van foutparkeren een nationale sport. Een échte Vlaming voelt zich Thuis bij Familie onder de kerktoren en vertrouwt op Onze Nationale Held Witse om de Aspense misdaden op te lossen.

(Zie internetfora van kranten en TV-programma’s, de klaagbank van Peeters&Pichal, de werkvloer en het dagelijks verkeer).

Al moet ik toevoegen dat ik ook al heel veel Vlamingen in het buitenland tegenkwam.


(de gelegenheid om dit mooie nummer van Jacques Brel nog eens boven te halen…)

Advertenties

8 reacties

  1. Nu begrijp ik waarom Wilders liefst Vlaanderen zou willen annexeren.

  2. Vooral de lezersrubriek van Het Laatste Nieuws is lachen!

    Ik vrees trouwens dat dit beeld van de gemiddelde Vlaming de realiteit tamelijk nauwkeurig benadert, jammer genoeg.

  3. En de Vlaming blogt! Misantropisch of niet.

  4. U zaait onzekerheid in mijn hart; ik blijk maar een halve Vlaming.

  5. De uitzonderingen maken de regel, toch? 😉

  6. Ik moet toegeven – helaas – dat ik mij in het profiel herken…

  7. Mag je veralgemenen? Wat zijn stereotypen toch gemakkelijk. Eerlijk, ik ben ook niet zonder zonde.

  8. Beetje meehuilen met de wolven in het bos … Dus … zo iemand als Erwin Mortier VOOR én NA de AKO? De Grote Vlaamse Schrijver-met-het-vermanende-vingertje bij de haren getrokken?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s