22+45=75

CAROLINE KAN NIET REKENEN

Of waarom de ene politicus gepakt wordt op een verspreking (?) en het bij de andere geruisloos voorbij glijdt.

Caroline Gennez stelt in de Zevende Dag dat het nogal erg zou zijn dat iemand die tot zijn tweeëntwintigste studeert en vijfenveertig jaar moet werken pas op zijn vijfenzeventigste met pensioen zou kunnen gaan.

Bekijk het hier.

Advertenties

5 reacties

  1. Die “ene politicus” was Philippe Muyters, de Vlaams Minister van Begroting en Financiën (!), hij maakt wel vaker rekenfouten (zie http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20091001_037 ), en hij maakte een rekenfout toen hij wilde bewijzen dat hij wél kon rekenen: “Ik kan tellen en ik zal blijven tellen. 117 miljoen bestaat uit 72 en 35. Voor wie kan tellen is 35 en 72 117.”

    • Enkel diegene die nooit,NOOIT een rekenfout heeft gemaakt zou eventueel junnen of mogen kritiek geven ot lachen doch om iemands fouten lacherig doen blijf ik een onopgevoed uiten van zijn persoonlijk oordelen.

  2. Hehe, Lynn en ik dachten gisteren net hetzelfde toen we naar het laatavondjournaal keken. “Huh, die kan ook goed rekenen”, dachten we. Nu ja, het achtervolgde Freya en Muytters nog wel even, maar hier was het toch duidelijk om nog wat extra te overdrijven om haar standpunt (aka “raak vooral niet aan het pensioen, dat zijn onze leden”) kracht bij te zetten.

  3. Caroline maakt geen rekenfout, ze heeft gelijk: Afstuderen op 22 + 45 jaar werken + een jaar rondkoekeloeren, een jaar legerdienst, een jaar werkloos/vakantie om te recepureren, een sabbatical, een jaartje ouderschapsverlof, en aan het slot een paar jaar deeltijds uit de rat race: zo kom je inderdaad precies uit op 75.

  4. Dat heet consequentie, in de politiek moet je een beetje overdrijven, er zijn er zelfs die beweren dat één plus één drie is.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s