in de krant

RUBRIEK FAMILIENIEUWS

Ik zie onder de “Dankbetuigingen & herdenkingen” een naam met een punt achter. Zo:

Wij danken de vele vrienden en kennissen voor hun blijken van medeleven
ter gelegenheid van het overlijden van

de heer

Abc De Fghijklm.

Ik vind dat raar. Zou dit een typfout zijn, een vergissing of is deze echt bewust gezet? Punt. Zo van hij heeft er een punt achter gezet. Of wij willen bij deze definitief een punt zetten achter zijn heengaan, ons verlies en verdriet.

Vreemd. Ik zal het me de hele dag blijven afvragen.

11 gedachten over “in de krant”

  1. ik zou daar precies ook wel een punt achter zetten, persoonlijk. En wel (inderdaad) omdat het grammaticaal juist is om op het eind van een zin een punt te zetten. Meer moet je daar wellicht niet achter zoeken, al is het qua symboliek ook niet mis.
    En in elk geval beter dan drie puntjes…

  2. Inderdaad, grammaticaal gezien zet je een punt achter een zin. Maar in deze ‘speciale’ typografie zou ik er geen plaatsen. Op de covers van boeken zie je toch ook meestal geen punt achter een titel’zin’ … , zoals (ik citeer van de titelpagina) “Uit één vinger valt men niet” (van Erwin Mortier, gedichten bij foto’s van Lieve Blancquaert) of “Mevrouw Verona daalt de heuvel af”. Ik citeer opzettelijk geen titel die uit een woord of woordgroep als “De helaasheid der dingen” bestaan.

  3. (…) daar heb ik al gezondigd tegen de grammatica. Ik dacht het nog onder het schrijven, maar was weer eens te vlug. Daarom deze rechtzetting in mijn laatste zin: …geen titel die uit (…) bestaat, enkelvoud, congruentie onderwerp-pv.

  4. Het zou me niet verwonderen moest het hier om een echte fout gaan. De overlijdensberichten staan immers vol fouten. Moest ik enige associatie hebben met de overledene zou ik daar erg gevoelig aan zijn.

  5. Die punt hoort daar niet. Een doodsbrief of dankbetuiging is een aankondiging en heeft niks te zien met grammaticale regels, denk ik. ‘k Vind het als statement ook wel wat cru, die punt erachter.

Plaats een reactie